Korvpall
24. aprill 2012, 07:00

Andres Sõber: Škele "kümnendi korv" ei tohtinuks lugeda (1)

On olemas mängud, mida mäletatakse ühe uskumatu soorituse järgi. Eilne korvpalli meistriliiga poolfinaali avamäng Kalev/Cramo – Rakvere Tarvas järel oli selline tänu Armands Škele ulmehullule viskele, mis Tarvase meelest poleks tohtinud lugeda.

"Tunnista oma viga, Halliko! Tunnista oma viga!" vahutas Tarvase peatreener Andres Sõber vihast vahetult pärast lõpuvilet. Kirgede tormi allikaks oli Škele korv kolm minutit enne mängu lõppu – seljaga korvi poole olnud lätlane upitas küljeauti kukkumas olnud palli päästes selle täiesti kogemata 10–12 meetrilt korvi.

"Minu meelest oli Škele jalg 100% küljejoone peal. Halliko (peakohtunik Aare Halliko – toim) ei näinud. See tabamus lõhestas meid. Väga paha, kui see korv oli vale," lausus Sõber rahunenult.

Škele korv tegi seisuks 74:77 ning algatas vahespurdi, mis Kalev/Cramo 82:79 juhtima viis. Sõber: "Üldiselt jäin mänguga rahule. Poisid tegid hea töö, ent Reinar Hallikult ja Martin Dorbekult tahtnuks kõvemat panust."

Eriti tige oli Tarvase juhendaja just lõpus mitu vale lahendust teinud Hallikuga: "Mõned mehed kangestusid nii ära, et ei suutnud enam mõelda. Reinar teab, mis minu nõudmised on. Talle ma ei anna andeks seiku, mida mõnele teisele annan, sest oleme kindlates asjades kokku leppinud. Midagi ei vea ta välja, mina vean teda välja!"

Kalev/Cramot juhendanud Alar Varrak nimetas Škele tabamust kümnendi korviks. "See oli emotsionaalselt tähtis korv. Ei uskunud, et mäng kergelt tuleb, aga et nii raskeks läks, oli meie enda viga. Tarva kolmanda veerandi 30 punkti oli liig mis liig. Läksime liiga üleolevalt peale."