KUKUB: Rinalds Sirsninš (nr 12) on kätega hoogu andnud ja Gert Dorbek kukub. Kohtunik Mart Uuehendrik näitab hetk hiljem: eemaldamine! Foto: Arno Saar
Korvpall
28. aprill 2012, 09:01

Panso kool! Sirsninš: "Ma teinuks Dorbeku asemel samamoodi!" (20)

"Ta kukkus teatraalselt küll, aga ma oleks ise samas olukorras samamoodi teinud," ütles Rinalds Sirsninš Gert Dorbeku kohta, rääkides olukorrast, kus ta lõpu eel vastast mitte kõige tugevamini tõukas, aga too uhke kaarega selili lendas, ja Kalev/Cramo Rakvere Tarva vastu 66:65 võidule aitas.

"Mina kutsun seda Panso kooliks. Dorbek kukkus nagu udusulg, kuigi kaalub vähemalt 90 kilogrammi. Ükski endast vähegi lugupidav mees vastase ees sedasi selili ei heida!" kommenteeris Eesti koondise endine peatreener Üllar Kerde ETV otseülekandes.

Dorbek ja Sirsninš surusid kätt

"Ma ei kommenteeri Kerde ütlemist," lausus Dorbek. "Läks ütlemiseks. Pole minu süü, kui vastasmängija ei suuda oma närve talitseda."

Sel hetkel väljus riietusruumist Sirsninš, nägi Dorbekut, nimetas kukkumist kergeks, aga lisas, et oleks ise samamoodi talitanud. Mehed surusid kätt ja patsutasid teineteisele õlale.

"Olen süüdi, aga Dorbek kukkus ikkagi teatraalselt," arvas Tarva liider Sirsninš Õhtulehega vesteldes. "Leian, et eemaldamine oli liiast, play-off’is on pinged ikka suuremad. Ebasportlik viga olnuks õiglane karistus. Dorbek pole süüdi, et niimoodi kukkus, ta mängis targalt."

Kogu lugu juhtus poolteist minutit enne lõppu, mil Kalev oli taga 63:65, esmalt tegi Reinar Hallik Dorbeku vastu mängulises olukorras vea ja siis läks kahel tagamehel ütlemiseks. Dorbek sai neli vabaviset, millest realiseeris kolm, ja need jäidki mängu viimasteks korvideks. Kui eelmisel korral murdis Tarva Armands Škele imevise, siis nüüd oma lätlase närvid.

Paarkümmend sekundit enne lõppu sai Tarvas rünnakuõiguse, kuid Martin Dorbeku viimase sekundi keskpositsioonivise keeras rõngast välja.

"Võib-olla pole meil nii palju kogemust kui Kalevil. Osal meestel on, aga osa pole sel tasemel play-off’i mänginud. Ja õnne on ka vastasel rohkem olnud," ütles Sirsninš.

Seis võinuks ka 2:0 Tarva kasuks olla

Gert Dorbek tõdes, et seeria üldseis võinuks Kalevi poolt vaadates vabalt ka 0:2 olla. Dorbek ja Tanel Sokk kurtsid, et kuidagi ei saadud hakkama vastase maa-ala kaitse murdmisega. "Järgmiseks mänguks peame oma rünnaku maa-ala vastu korda saama!" põrutas Dorbek.

Eile oli Kalev veel neli ja pool minutit enne lõppu taga 52:62, kuid siis visati üheksa punkti järjest ja saadi mängu tagasi. Kalevi rünnakuid vedas Sokk, kes viskas resultatiivseimana 18 punkti. "Oleme mõlema mängu lõpus oma suuremad kogemused maksma pannud," märkis Sokk.

"Kaitses hoidsime jälle hästi, aga Sokk tegi lõpus üksi ära," tõdes Tarva juhendaja Andres Sõber. "Samad mehed, kellest eelmine kord juttu oli, neilt ootasin tänagi rohkem. Kokkuvõttes oli hea värk, oleme kaks mängu järjest kõva soorituse teinud."

Kolmas mäng peetakse maikuu esimesel päeval Tallinnas ning kui Kalev jälle võidab, saab seeria läbi.

Poolfinaal

2. mäng

Tarvas – Kalev 65:66

Tarvas: Sirsninš 17, Hallik 11, Cipruss 9, 14 lp, Vahter 8, Umbraško 7, 9 lp, Oja 7, M. Dorbek 6.

Kalev: Sokk 18, 3 rs, Uljanko 12, 9 lp, Fall 11, 8 lp, 2 bl, G. Dorbek 9, 3 vl, Škele 6, Arbet 4, Toome, Nelson, Kitsing 2, Tamm 0.

Seeria kokku 0:2