LAHKUS TÜLIGA: Mait Patrail tunnistab, et Lemgost lahkumine ei jätnud head maitset suhu. Foto: Aldo Luud
Käsipall
3. mai 2012, 06:59

Mait Patrail: Lemgo peatreener nimetas mind "halvaks inimeseks." (11)

Mait Patrail annab salvava vastulöögi oma endise tööandja, Saksamaa kõrgliigaklubi Lemgo juhtidele, kes süüdistasid teda kehvas distsipliinis. "Juhtkonnal oli vaja süüdlast. Olin lihtne sihtmärk. Aga meeskonnakaaslased olid minu poolt."

Patrail lõpetas reedel poolte kokkuleppel 2013. aasta suveni kestma pidanud lepingu Saksamaa kõrgliigaklubiga Lemgo ja siirdus hooaega lõpetama Katari liigasse. Samal päeval avaldas saksakeelne käsipalliuudiste portaal world-handball.com artikli, kus väitis, et Lemgos poldud rahul Patraili distsipliiniga.

Toodi välja kaks süüdistust: 1) Lemgo peatreener Dirk Beuchler polnud rahul Patraili tööga füüsilise vormi parandamisel, 2) 11. aprillil pärast kaotust meistrivõistluste liidrile Kielile tähistas Patrail oma 24. sünnipäeva ja magas järgmisel päeval trenni sisse.

Eile Katarist Õhtulehega vestelnud Patrail tõrjus süüdistusi kindlal häälel: "Need asjad ilmusid varem ka Lemgo kohalikus ajalehes. Järgmisel meeskonna koosolekul küsis kapten juhtkonnalt, miks nad lehele kaebamas käisid, sest igaühel juhtub vahel, et magab trenni sisse. Juhtkond vaikis.

Kapten oli lehte helistanud ja saanud kinnituse, et vihje tuli just Lemgo juhtkonnalt. Omalt poolt ütlen, et kaks sõpra olid külas, aga mingit sünnipäeva tähistamist ei olnud. Et juhtusin sisse magama pärast sünnipäeva, andis klubile hea võimaluse mind maha teha."

Lemgo hädade allikas on peasponsori loobumine pärast käimasolevat hooaega. "Välismängijatest pidanuksid suve järel klubisse jääma vaid mina ja rootslane Patrik Johansson. Aga oli näha, et juhtkond soovis rahaliste raskuste tõttu, et me mõlemad samuti lahkuksime. Otsiti süüdlast ning mina ja rootslane jäime alati ette. Mul polnud mõtet seal enam kannatada."

Pärast lahkumist vestles Patrail endiste kolleegidega ja need ütlesid, et peatreener Dirk Beuchler oli eestlast esimeses trennis pärast lahkumist "halvaks inimeseks" nimetanud. Patrail: "Mul ükskõik, usutavasti järgmisel nädalal allkirjastan järgmiseks hooajaks lepingu ühe teise Bundesliga klubiga!"

Kataris kella ei tunta

Doha Al-Saddiga neljanädalase lepingu teinud Mait Patrail pidanuks juba esmaspäeval platsile jooksma, kuid paberimajandust ei saadud korda. Debüüt toimub loodetavasti täna.

"Mänguliselt on siinne tase Saksamaa esiliiga keskmise ja tagumise otsa kanti. Väga palju on endise Jugoslaavia mängijaid – meie klubis näiteks kolm –, kes on päris osavad."

Eksootiline on Katar lisaks kõigele muule ka ajaarvamise poolest: "Kella siin ei tunta. Trenn algab siis, kui kõik lõpuks kohal on. Kõige vähem pidin ootama mõned minutit, kõige enam aga tund ja 15 minutit. Aga äkki ükskord selle nelja nädala jooksul algab mõni asi õigel ajal kah!"