City kangelane Yaya ToureFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
6. mai 2012, 17:25
Lingid väravatele!

ÜKS SAMM VEEL: City alistas Newcastle´i ja on tiitlist võidu kaugusel (2)

Manchester City jalgpallimeeskond vajab viimasest mänguvoorust võitu Queens Park Rangersi üle ja Inglismaa tänavune meistritiitel on suure tõenäosusega nende oma.

City kohtus eelviimases voorus võõrsil Newcastle Unitediga, kes oli nädala sees suurepärase esitusega alistanud Londoni Chelsea. Jätmaks tiitliheitluses trumbid enda kätte, vajas City kindlasti võitu.

Üsna lahtises mängus oli esimene tõsisem väravamoment kodumeeskonnal, kuid City väravavaht Joe Hart suutis Hatem Ben Arfa löögi tõrjuda. Veidi hiljem lõi aga Newcastle´i kaitsja väravajoonelt minema Gareth Barry ürituse.

Mänguseis püsis 0:0 kuni 70. minutini, mil suurepärase vintpalli saatis Unitedi puurivahi Tim Kruli seljataha City poolkaitsja Yaya Toure.

Seejärel oli Cityl mitmeid hiilgavaid võimalusi eduseisu suurendamiseks, ent ära neid ei kasutatud ja pinge püsis mängus kuni 89. minutini, mil seesama mees - Yaya Toure - realiseeris City kiire vasturünnaku. Tulemusega 2:0 kohtumine ka lõppes.

Cityl on nüüd liidrina 86 punkti ja väravate vahe +63, linnarivaal Manchester United jääb ühe vähempeetud mängu juures maha kolme punktiga, nende väravate vahe on aga +53.

See tähendab, et United peab tiitlilootuste säilimiseks täna võimalikult suure skooriga alistama Swansea ning viimases voorus võõrsil Sunderlandi, City aga oma viimast kohtumist kodus QPRiga võita ei tohi.

Yaya Toure on tõeline suurte mängude mees - eelmisel hooajal tõi meenutatavasti just tema tabamus Cityle karikavõidu. Vaata elevandiluuranniklase tänast esimest väravat SIIT ja teist SIIT!