Kergejõustik
18. mai 2012, 07:03

Kanteril kahe küüruga graafik

2008. aastal Pekingis kettaheite olümpiavõitjaks tulnud Gerd Kanter loodab eeloleval suvel olla konkurentsis nii juuni lõpus toimuval EMil kui ka olümpiamängudel. "Aga kui EMilt medal tuleb, siis on see boonus. Kõigi põhieesmärk on ikka olümpia."

Kanter alustab järgmisel nädalal ettevalmistust kaheks tiitlivõistluseks. "Plaanis on kaks viienädalalist tsüklit, millest esimene tipneb EMi ja teine olümpiaga. Meie enda silmis on tegu kahe küüruga graafikuga. Loodan, et tõusen 10 nädalaga heasse vormi. Raske töö on nüüdseks tehtud," lausus Kanter.

Eelmisel reedel hooaja avavõistlusel Dohas 65.57ga neljanda koha saanud Kanteri arvates võib aga vabalt juhtuda, et Euroopa meistritiitel võidetakse kõvema tulemusega kui Londoni olümpiakuld. "EM on pingevabam võistlus – kui untsu läheb, pole vaja üle dramatiseerida, sest saab teha vigade paranduse. Olümpial on pinge hoopis teravam. Meenutades Pekingit, siis vorm võimaldanuks mul tunduvalt parema resultaadi heita. Aga ikkagi olin kõige parem," rääkis Kanter.