Auto-Moto uudised
2. juuli 2012, 10:28

Eesti noored krossisõitjad Kirde-Euroopa parimate hulgas

Türil, Kihli krossirajal sõideti laupäeval ja pühapäeval Kirde-Euroopa tsooni Euroopa motokrossi meistrivõistluste viimane etapp klassidele 65 cc ja 85 cc. Mõlemas klassis selgus 10 parimat hooaja kokkuvõttes, kes pääsevad Euroopa meistrivõistluste finaali, mis sõidetakse augustis Inglismaal.

Mõlemas klassis sai näha väga põnevaid heitlusi poodiumikohtadele ja väga positiivne on see, et mõlemas klassis olid meie sõitjad ka etapi kokkuvõttes poodiumil. Samuti olid meie noored sõitjad Kirde-Euroopa tsooni kokkuvõttes kõrgetel kohadel.

65 cc klassis läks Andreas Hiiemägi hooaja viimasele etapile vastu olles kolmandal kohal. Avasõidus kihutas Hiiemägi fännide marulise kaasaelamise toel teisele kohale, ettepoole jäi vaid viimastel etappidel võite noppinud Poola krossipoiss Patryk Zdunek. Kolmanda koha sai Mykola Moskaluk Ukrainast. Teises sõidus oli taas Zdunek see, kes liidrikoha haaras, kuid Hiiemägi vähendas iga ringiga vahet, kuni Poola sõitja hoog korraks rauges ja sellest piisas, et Hiiemägi võtaks liidrikoha ja suurendaks oma edu. Hiiemägi võitis sõidu, teine oli Dmitro Tšernov Ukrainast ja kolmas Daniil Balandin Venemaalt.

Kokkuvõttes kuulus etapivõit Hiimägile, kes oli kõikide etappide kokkuvõttes 65 cc Kirde-Euroopa tsooni parim. Etapil oli teine Zdunek ja kolmas Tšernov. Eesti poistest oli Kristo Tarasov kaheksas, Madis Lepikov 12, Meico Vettik 13, Egert Pihlak 15 ja Allar Pent 16. Peale Hiiemägi rohkem Eesti sõitjaid 65 cc klassi esikümnesse hooaja kokkuvõttes ei kuulunud.

85 cc klassis sai avasõidus Eesti poistest parima koha Hendrik Talviku, kes oli kolmas, ettepoole jäid kaks Läti sõitjat Tomass Sileika ja Kristers Drevinskis. Teises sõidus sai võidu taas Tomass Sileika, kes suutis sõidu viimases kolmandikus mööda saada Karl-Robert Reinikesest, kes lõpetas sõidu teisena, kolmas oli Drevinskis, kes peale ebaõnnestunud starti suutis end siiski sellele kohale välja sõita.

Etapi võitis Sileika, teine Drevinskis ja kolmas Reinike. Hendrik Talvikule kuulus kokkuvõttes viies, Tamur Talvikule kuues koht, laupäeval jalga vigastanud Jan Jakobson oli üheksas, Hardi Roosiorg 11, Don Eric Laane 14 ja Hans Priidel 17.

Eestlastest mahtusid esikümnesse Reinike, kes oli teine, Türi etapi tehnilistel põhjustel vahele jätma pidanud Claudius Roosma oli kokkuvõttes neljas, Hendrik Talviku oli kuues, Tamur Talviku kaheksas ja Jan Jakobson kümnes.

Mõlema klassi kümme kiiremat pääsevad 18.-19. augustil sõidetavasse finaali, mis peetakse koos MX1 ja MX2 MM-etapiga Inglismaal.

Türil peeti Euroopa meistrivõistlustrega koos ka Eesti meistri ja karikasarjade sõite noortele krossipoistele. Quad 200 kolm kiireimat olid Martin Adamson, teine Brandon Bogatsov ja kolmas Kaidor Kompus. Quad 100 võitis Patric Kurvits Karl-Kristjan Kajaku ja Robert Lihtsa ees. Quad 50 esikolmik oli Aleks Sale, Joosep Eesmäe ja Tanel Põdra. 50 cc võitjaks tuli Kenth Lusenberg Marcel Peldese ja Kevin Slengi ees, 50 cc jun klassis sai võidu Joosep Pärn Oliver Karimovi ja Mikk Martin Lõhmuse ees.