Spordivaria
9. juuli 2012, 07:00

Pärnat: lootsin kulda, kuid olen rahul ka hõbedaga

Kaks nädalat tagasi olümpiapileti teeninud vibulaskja Reena Pärnat tuli lõppenud nädalal Taanis toimunud juunioride EMil hõbemedalile. Laupäevases finaalis pidi Eesti neiu 0:6 alla vanduma venelanna Tatjana Seginale.

Eestile läbi aegade esimese noorte EMi platsilaskmise medali toonud Pärnat oli saavutuse üle rõõmus. "Ise olen väga rahul! Enne finaali lootsin muidugi kulda, aga ma ei ole varem nii edukalt esinenud, nii et olen ikkagi väga rahul," muljetas neiu pärast võistlust.

Sportvibu juunioride klassis võistlev Pärnat alustas võistlust tagasihoidlikult ja teenis kvalifikatsiooniringis 14. asetuse. Edasi läks Eesti neiu võistlus ülesmäge: Pärnatile pidid duell-laskmises alla vanduma kaks rootslannat, hollandlanna ning prantslanna.

Laupäevases finaalis oli meie olümpianeiu vastaseks kvalifikatsioonis esimese asetuse saavutanud venelanna Tatjana Segina. Kadettide maailmameister ja noorte olümpiamängude pronksmedalist oli Pärnatist üle lõppskooriga 0:6, ent duellide seeriad näitasid eestlanna visa vastupanu: 23:24, 27:28, 26:29.

Enne olümpiamänge korraliku suurvõistluse kogemuse saanud Pärnati jaoks olid Taanis uudsed nii finaalikogemus kui ka laskmispaik, sest võistlus toimus üle mere ehk lasti ühelt kailt teisele. Pärnati treener Raul Kivilo kiitis lisaks finaalikogemusele ka noore vibulaskja edukat esinemist. "Loomulikult oleks võit rõõmustanud veelgi rohkem, kuid täna jäin tema tööga rahule," tunnustas Kivilo Pärnatit.

Tagasi kodumaale saabub värske EMi hõbemedalist täna õhtul ning seejärel ootavad juba ees olümpiamängud.