ON OTSUSTANUD: Oliver Venno kavatseb jätkata karjääri Aasias. Foto: Tairo Lutter
Võrkpall
24. juuli 2012, 07:00

Venno kipub Koreasse, Steinberg siirdus Soome

Möödunud nädalal Lõuna-Koreas Daejeonis Samsung Fire Bluefangsi klubis testimisel käinud võrkpallur Oliver Venno veendus: ei tasu Aasiasse minekut peljata! Nüüd on ta Eestis tagasi ja ootab lepingupakkumist.

Kui veebruaris tulid korealased Vennot keelitama, oli Eesti võrkpallikoondise liider kindlal seisukohal: vara on veel minna Aasiasse, palganumbrid võivad seal küll kosmilised olla, kuid ainsa välismängija koormus on tappev.

"Veebruaris ei teadnud ma täpselt, mida seal oodata on. Nüüd käisin ja nägin: pole hullu midagi! Täiesti tavaline klubi. Kõik oli nii nagu vaja, ka meditsiiniline pool ja taastumine. Koormus läheb seal ilmselt tõesti suuremaks, kuid päris täpselt seda ju enne hooaja algust ei tea," rääkis Venno, kes hea pakkumise korral mõtlema ei jää, vaid kirjutab lepingule alla.

Esialgu soovib ta teha Bluefangsiga aastase lepingu. Hooaeg algab Korea liigas juba augustis karikamängudega, meistriliiga lõppeb aprillis. Viis viimast hooaega

Korea meistriks kroonitud Blue-fangsi eesmärgid on Venno sõnul endiselt maksimalistlikud: võita nii liiga kui ka karikasari!

Kultuuribarjääri Eesti koondise põhipommitaja ei pelga, sest: "Klubi on välismängija jaoks palganud inimese, kes teda igati aitab."

Kas Meistrite liigas palliva Montenegro klubi Budva Budvanska Rivijera pakkumine on sul endiselt laual? "Ma ei tea..." kõhkles Venno. "Pole sel teemal mänedžeriga rääkinud."

Sander Steinberg, kes tunamullu mängis Kreekas vingelt, kuid eelmisel hooajal Pärnu särgis sääreluu väsimusmurru tõttu platsile ei pääsenudki, pallib sügisest Soome meistriliigas. 208sentimeetrine diagonaalründaja sõlmis aastase lepingu lõppenud hooajal Soome esiliiga võitnud ja taas kõrgemasse seltskonda tõusnud Mutala Rietoga.