Mikk Pahapill.Foto: Arno Saar
Kergejõustik
26. juuli 2012, 17:14

Pahapill: olümpiale pole mõtet lihtsalt osalema minna (7)

Kevadel tõkkesprindis rumala juhuse tõttu rängalt õlga vigastanud ja operatsioonil käinud Mikk Pahapill oli pärast tänast teivashüppetreeningut sunnitud tunnistama, et võidujooks ajaga on kaotatud, ihuliige pole veel päris terveks saanud ja ta loobus seetõttu Londoni olümpiast.

"Kindlasti olen löödud," ei salga Pahapill. Mis seal rääkida - vigastus röövis ju võimaluse osaleda nelja aasta tähtsaimal võistlusel. "Olen löödud, et selline õnnetus kevadel juhtus ja kõik plaanid sassi lõi. Tegin veel viimase hetkeni kõik, et tagasi jalule saada, aga oli näha, et ma pole veel päris terveks saanud."

Õlg andis treeningul tunda juba väikese hooga hüppeharjutusi tehes. "Polnud otseselt väga valus, aga mul oli probleeme korraliku hüppe tegemisega," seletas Pahapill, kes ei hakanud täishooga hüpates riskeerima. "Tean, et see vigastus on selline, et kiirustada ei tohi. Mul olnuks natuke rumal edasi proovida. Pean nüüd saavutama taas käe maksimaalse liikuvuse ja tugevuse."

Otsus Londoni olümpiast loobuda sündis raske südamega, kuid 2009. aasta Euroopa sisemeister surus emotsioonid maha ja arutles kainelt: "Niisama ei ole mõtet olümpiale minna. Lihtsalt osalema ja tavalist tulemust tegema. Kui oled ees olnud, ei paku viimaste hulgas heitlemine endale eriti midagi."