Anžela Voronova tahab ka nelja aasta pärast olümpiale pääsedaFoto: Tairo Lutter
2012. aasta suveolümpiamängud
4. august 2012, 15:46

Veteran Voronova: "Ega see mul viimane olümpia olnud!" (18)

Anžela Voronova võimalused pääseda finaali sportpüssiharjutuses 3x40 lasku, nurjas püstilaskmise esimene seeria. 43aastane daam oli 31. kohas küll pettnud, kuid teatas: "Ega se mul viimane olümpia olnud!" 

Voronova, olümpial võistelnud püssinaistest vanim, jagas lamadeslaskmise järel 7. kohta. Finaalikohtu jagus kaheksale. Ent siis tuli see õnnetu seeria. 

Alustuseks 10, seejärel 8 ja 7. Lõpuks seeria 89 ja mäng oli mängitud. "Ärevus oli sees, ikkagi esimene püsti-seeria. Närvid pole ju rauast. Adrenaliin tulvas. Närveerin teistelgi võistlustelgi, nagu kõik, aga siin eriti." 

Voronova treener Aleksandr Makarov selgitas, et tegu olnud üleüritamisega. "Olnuks seeria teine lask 9, poleks ta pingesse läinud. Nüüd tahtis liiga hästi lasta, kuid siis koordinatsioon ja rütm kaovad." 

Teine püsti-seeria tõi 96 silma. "Ka esimene seeria pidanuks samasugune olema," ohkas Voronova. Olnuks, saanuks ta kokku 583 silma, mida on tänavu kahel korral suutnud ja pääsenuks ümberlaskmisele kahele finaalikohale. 

"Olen pettunud. Võtsin end küll kätte ja võistluse teise poole lasin normaalselt, kuid ikkagi pole meeldiv tunne," tunnistas Voronova ja lisas, et jätkab tippspordiga. "Kui vahendeid on piisavalt - laskemoon on mail kallis - pole mõtet lõpetada. Vanus laskmist ei sega. Üritan Rio de Janeiros uuesti." 

Treeneris sõnul võib Voronova aga Rio mängude koha kindlasti välja võidelda, kuid selle mõnele noorele talendile loovutada.