Foto: Tairo Lutter
2012. aasta suveolümpiamängud
6. august 2012, 07:07

Voronova: mis Londonis kehvasti, see Rios uuesti! (5)

43aastase olümpiadebütandi Anžela Voronova päeva ei rikkunud üks seeria, vaid ainus lask, millele järgnes krahh.

Sportpüssiharjutuses 31. koha saanud daam oli küll pettunud, kuid optimistlik. Et mis kehvasti, see uuesti: "Ega see mul viimane olümpia olnud!"

Voronova, olümpial võistelnud püssinaistest vanim, jagas lamadeslaskmise järel 7. kohta. Finaali pääses kaheksa.

Püstilaskmise esimene seeria. Alustuseks 10, seejärel 8 ja 7 ja nii ta läks. Kümne lasu summa 89 silma ning lootused pühitud. "Ärevus oli sees. Närvid pole ju rauast. Adrenaliin tulvas. Olümpia ikkagi," ohkas Voronova.

Voronova treener Aleksandr Makarov: "Üritas üle. Olnuks selle õnnetu seeria teine lask 9, poleks pinget tekkinud. Nüüd tahtis ta hästi lasta, viga parandada, kuid koordinatsioon ja rütm kadusid."

Teine püstiseeria tõi 96 silma. "Esimene seeria pidanuks samasugune olema," tõdes Voronova. Olnuks, saanuks kokku 583 silma, mida on tänavu kahel korral suutnud, ja pääsenuks ümberlaskmisele, kus nelja vahel mängiti välja kaks finaalikohta.

"Olen pettunud. Võtsin end küll kätte ja võistluse teise poole lasin normaalselt, kuid ikkagi pole meeldiv tunne," tunnistas Voronova ja lisas, et jätkab tippspordiga. "Vanus laskmist ei sega. Üritan Rio de Janeiros uuesti!"

Treeneri sõnul võib Voronova aga Rio mängude koha kindlasti välja võidelda, kuid selle mõnele noorele talendile loovutada.

Hinne: 3

Kahe viimase aasta eest väärib Anžela Voronova kõrgemat hinnet, sest suutis vanuigi olümpiale jõuda – õppige, noored! Kuid olümpia läks untsu. Rios uuesti!