MMi eelne treeningpäev.Foto: ENFTA
Sport | Muud alad
17. august 2012, 15:01

Eesti alustab field-target laskmise MMi medalilootusega

Seitse eestlast alustavad täna Norras Isfjordenis võistlust field-target laskmise maailmameistrivõistlustel, millest võtavad osa 116 laskurit 25 riigist.

Eestlaste seniste paremate tulemuste hulka kuuluvad Heli Jalakase esikoht 2011. aasta MMilt Itaaliast,  kuues koht aasta varem Ungarist ning Meelis Kurvitsa 10. koht mõlemal MMil.

"Oleme üllatavalt kiire arenguga maha saanud just vedrupüsside kategoorias, kus meie laskurite tase on oluliselt tõusnud," teatas Eesti Rahvusliku Field Target Assotsiatsiooni president Kaidu Jalakas, kelle sõnul nõuab selles kategoorias stabiilselt heade tulemustega laskmine äärmiselt suurt pühendumust.

Lisaks individuaalarvestuses võistlejatele on eestlased suutnud välja panna neljaliikmelise rahvusmeeskonna vedrupüssi kategoorias, kuid suruõhupüssi kategooria jaoks enam võimalusi ei jätkunud. Võistlejate lähetamine MMile on sedavõrd kallis, et mitmed riigid, seal hulgas Venemaa, on jätnud oma laskurid kohale hoopiski saatmata. "Ka meil on kuludega väga raske toime tulla ja ka konkurents saab olema äärmiselt tugev, kuid me sõidame Norrasse teadmisega, et me oleme võimelised sealt medalitega tagasi tulema," kinnitas Jalakas.

Field-target on spordiala, kus võisteldakse looduses õhupüssidest siluettmärkide pihta laskmises, mis on laskurist 8 kuni 50 meetri kaugusel ja tabada tuleb märgis olevat 15, 25 või 40 mm suurust ava. Tänaseks on see spordiala sidunud endaga kümneid tuhandeid laskureid üle terve maailma ning maailmaorganisatsiooniga WFTF on liitunud 30 riiki. Eesti on WFTFi liige alates 2010. aastast. Rahvusvahelistel suurvõistlustel võisteldakse kahes kategoorias: suruõhupüssid ehk PCP ning vedrupüssid ehk Springer kaliibris 4.5 mm ja võimsusega kuni 16.3 J.