Vahemikus 1999-2009 Tallinna Florasse kuulunud Vjatšeslav Zahovaiko esindab järgmise kahe kuu jooksul Sillamäe Kalevi jalgpalliklubi.Foto: Marianne Loorents
Jalgpall
4. september 2012, 16:51

Zahovaiko: aega oli vaid tund, helistasin Sillamäele ja tegime lepingu (6)

Viimase pooleteise aasta jooksul Portugali, Ungari ja Soome kõrgliigades mänginud ründaja Vjatšeslav Zahovaiko naasis kodumaale ja sõlmis kahekuulise lepingu Sillamäe Kalevi meeskonnaga.

Augusti lõpus teatati esmalt, et suve hakul Soome klubis Kuopio Palloseura lahkunud Zahovaiko liitub Kreeka esiliigaklubiga Panachaiki. "Kahjuks ei sujunud asjad Kreekas nii nagu pidanuks. Üleminekuakna viimasel päeval 31. augustil pidin ühe tunniga välja mõtlema kiire variandi, kus karjääri jätkata. Ei tahtnud pikemat mängupausi. Helistasin Sillamäele ja sõlmisime lepingu," rääkis alles täna Sillamäele saabuv Zahovaiko.

Pikemast tulevikust Zahovaiko hetkel ei mõtle. "Venelastel on vanasõna: "Kui tahad jumalat lõbustada, siis räägi talle oma plaanidest.". Annan Sillamäel endast maksimumi ja elan päev korraga. Kodus, perele lähemal on ka hea olla. Lapsed vajavad ju isa toetust. Iga jalgpalluri karjääris saabub aeg, kui tuleb koju naasta. Äkki on see aeg mul nüüd käes."

Paradoksaalsel kombel on Zahovaiko esimeseks mänguks Sillamäe eest 15. septembril toimuv matš 1999-2009 tema koduklubiks olnud Tallinna Floraga.