Andres Oper (vasakul) madistamas türklaste Semih Kaya'ga. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
12. september 2012, 09:27

Andres Oper polnud kohtuniku tegevusega üldse rahul

Andres Operi sõnul polnud Eesti jalgpallikoondise esitusel 0:3 kaotusmängus Türgile enne Enar Jäägeri eemaldamist midagi viga. "Türgi hoidis rohkem palli, aga ei tekitanud midagi erilist." Vähemusse jäämise järel olukord muidugi muutus. "Esimese värava eel mängisid nad väga ilusti meie kaitseliinist läbi. Tõsi, see ei olnud veel saatuslik."

Oper oli nõus, et kohtumine Türgiga sarnanes reedesele kaotusele Rumeeniaga - vastane ei olnud Eestist silmnähtavalt üle, aga kasutas võimalused ära ja võitis. "Mõned nüansid otsustasid. Hetkel ei ole ma kohtuniku tegevusega üldse rahul. Ega me siin Türgi katlas oodanud, et meile hakatakse vilistama ja ei süüdista ainult teda.

Türgi ei olnud nii üle, aga kümne mehe vastu oli neil tunduvalt lihtsam mängida. Pärast Enari eemaldamist ei olnud mul lihtne üksinda Türgi kaitsjate vastu võidelda, aga suutsime vastast siiski piisavalt pressi all hoida. Momendikesi tekkis ja 0:3 kaotust ei paistnud. Kahju, et enne poolaja lõppu see 1:0 värav tuli."

Vähemuses mängides avanes Eesti lootusrikkaim olukord 33. minutil, kui Oper võitles paremal äärel palli oskusliku spagaadiga endale ja omas vaba teed Türgi värava suunas. Ohu summutasid appi tõtanud kaitsjad. Oper ei olnud nõus, et 10 aastat tagasi suutnuks ta vastaste eest plehku saada.

"Zenjovidest ja asjadest võib kirjutada, aga hetkel meil neid ei ole. Keskenduda tuleb meestele, kes olemas. Ma ei usu, et oleksin ka parematel aegadel tolles olukorras kaitsjate eest ära joosta.

Kõige rohkem on kahju 9. minuti olukorrast, kus Türgi väravavahi väljalöök tabas mind ja kulges Jukini (Joel Lindpere - toim), kes arvas aga, et on suluseisus ja ei tihanud palli puutuda. Mina jäin omakorda teda ootama. Sellest olukorrast võinuks rohkem tulla."