Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
19. september 2012, 14:24

Eesti tipprestoranid ristavad vutimurul kulbid ja pannid (3)

Pühapäeval, 23. septembril toimub Toompea nõlva all asuval Snelli staadionil jalgpalliturniiri Chefs Cup 2012, kus vastamisi restoranide võistkonnad. Eesti parimatele söögikohtadele pakuvad konkurentsi Soome ja Läti ametivennad.

"Soomlaste Chez Dominique ja Läti restoran Vincents on restoranid, mis meie naabrite juures tutvustamist ei vaja, mõlema puhul on tegemist vaieldamatult oma riigi tippude hulka kuuluvate söögikohtadega. Usun, et õhtusöök kahe Michelini tärniga pärjatud Chez Dominique'is on kahtlemata meie heategevusliku loterii maasikaks," lausub turniiri korraldaja, Pädaste Mõisa Alexander Restorani peakokk Peeter Pihel.

Kui eelmisel aastal võtsid Snelli staadionil mõõtu 8 Eesti restorani, siis sel korral on heategevuslikul turniiril osavõtjaid juba tervelt 16. Sarnaselt eelmisele aastale, toimub ka sel aastal heategevuslik loterii, millega on võimalik võita õhtusöök kahele turniirist osa võtvas restoranis. Kogutud rahaga muudetakse paremaks Kihnu kooli söökla seadmepark.

"Muidugi mõista, arvestades, et tegu on kokkade jalgpalliturniiriga, ei pea ka pealtvaatajad nälga kannatama - turniiri toitlustamise eest kannab hoolt restoran Mekk ning eriti äge on, et ka Hobipruulikoda tuleb Snelli staadionile joogipoolist pakkuma," räägib Pihel.

Alagrupid. A-alagrupp: Chez Dominique (Soome), Senso, Põhjaka Mõis, OKO. B-alagrupp: Vincents (Läti), Sparkling Grupp, Carmen, Alexander Restoran. C-alagrupp: Swissotel, Platz, Mekk, Cru. D-alagrupp: Tallink, Wicca, Neikid, Leib Resto & Aed.