Foto: Teet Malsroos
Sport | Muud alad
12. oktoober 2012, 15:08

Seli: konkurents EOK juhi valimisel oleks Eesti spordile kasuks tulnud (14)

EOK presidendi kohale kandideeriv Neinar Seli saatis täna meediaväljaannetele kirja, millest võis välja lugeda, et ei usu Madis Kallase ametlikuks kandidaadiks nimetamisse.

"Leian, et konkurents EOK juhi valimistel oleks tulnud Eesti spordile kasuks, samas võib sellest välja lugeda ka toetust olemasolevale süsteemile," ütles Seli täna meediaväljaannetele saadetud kirjas.

Samas ei ole Kallase kandideerimine veel välistatud, sest õigeks ajaks esitatud toetushäältest neli olid vormistatud ebakorrektselt, kuid EOK üldkogu otsustab nende arvesse võtmise üldkogul ning nii võib Kallas siiski 15 häält täis saada.

EOK avalikustas täna, et presidendi valimisteks seati liikmete poolt üles kolm kandidaati – Neinar Seli, Madis Kallas ja Mait Riisman. Nõuetekohaselt esitati Neinar Seli ülesseadmiseks 60 ettepanekut, Madis Kallase ülesseadmiseks 14 ettepanekut ja Mait Riismani ülesseadmiseks 6 ettepanekut.

"Neli presidendikandidaadi ülesseadmise ettepanekut oli vormistatud ebakorrektselt. Nende kehtivuse suhtes teeb otsuse EOK täitevkomitee 18. oktoobri korralisel koosolekul, kus kinnitatakse presidendikandidaadid 8. novembril toimuvateks valimisteks," seisis olümpiakomitee tänases teates.