LÄBI: Martin Reimi viimane kõne FC Flora peatreenerina on peetud. Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
16. oktoober 2012, 07:02

Martin Reim: "Flora rahaseisud on paranenud." (1)

Ennetähtaegselt FC Flora peatreeneri ametist lahkunud Martin Reim ütleb, et tekkinud olukorras oli taoline lahendus kindlasti kõige mõistlikum.

Hakatuseks täpsustab Reim: lepingut tema ja abitreener Janno Kivisillaga ei lõpetatud, see kestab endiselt hooaja lõpuni. Lihtsalt otsustati uuele peatreenerile Marko Lelovile ohjad üle anda kavandatust varem.

"Ei olnudki nii, et algatus tuli ühelt või teiselt poolelt. Sageli on lahku mindud suure kisa-käraga, seekord kindlasti nii ei olnud. Jõudsime tõesti üheskoos arusaamisele, et nii on kõigile kõige parem," sõnas kahel eelmisel hooajal Flora Eesti meistriks tüürinud Reim.

Ta põhjendas: "Sattusime tavatusse olukorda. Tavaliselt ju pole juba enne hooaja lõppu teada, kes on uus treener. Nüüd oli. Ja kuna me Jannoga oleme Floras nii kaua olnud, ei ole meile kuidagi ükspuha, mis klubist edasi saab. Kõiki nüansse arvestades ja kainelt mõeldes jõudsime järeldusele, et kõigile on parim, kui järgmine treener saab juba nüüd tööd alustada. Meiepoolsel venitamisel puudus mõte."

Flora spordidirektor Norbert Hurt avaldas üleeile, et treeningtöö uute juhendajate käe all jätkub teisipäeval. Ning rõhutas seejuures, et kohal on kogu meeskond ja jätkatakse taas täisprofessionaalselt.

Vägisi tekib küsimus: miks just nüüd, aga mitte Reimi ja Kivisilla ajal?

Reim: "Minu teada meeskonnal meie vastu küll midagi polnud. Pigem vastupidi, kohati olime nende murede suhtes ehk isegi liiga mõistvad ja inimlikud. Aga et nüüd niimoodi jätkatakse: ega siin muud saladust pole, kui et vahepeal on mängijate rahaseisud paranenud, asjad hakkavad joonele saama. Pole mõtet peitust mängida: see mõjutab väga paljude poiste otsuseid ja valmisolekut."

Reim, tänades Florat kõige pakutu eest ja hinnates enda kolmaastaku kordaläinuks, kinnitas, et ei kao jalgpallist kuhugi. Pigem vastupidi.

"Oma jalgpallikoolis jätkub tegemist piisavalt. Aga see ei jää mu ainsaks tööks – jah, ma tean, mis rollis veel jätkan, aga sellest on veel natuke vara rääkida," märkis Reim, keda jalgpalliliit näeb kinnitamata andmetel Eesti kuni 21aastaste koondise järgmise peatreenerina.