Eesti käsipallikoondis pidas eile õhtul omavahel treeningmängu. Foto: Arno Saar
Käsipall
31. oktoober 2012, 07:00

Eesti – Iirimaa: jooksutrenn ja samas ka EM-valikmäng (2)

Eesti käsipallikoondis kohtub täna EM-valikmängus Iirimaaga, kuid ei varja absoluutselt, et mõtted ja teod on juba järgmise vastase Belgia juures. Säärast käitumist ei saa kuidagi ette heita, sest matemaatika on meestel selge.

Kui suvel võitis Eesti Maltat 56:19 ning paar aastat tagasi klohmis Malta omakorda Iirimaad 36:20, siis on selge, et täna õhtul Kehra spordihoones tõsist lahingut ei tule. Nagu peatreener Jüri Lepp muigas: "Meid ootab ees kõva jooksutrenn!"

Esmaspäeval kokku saanud koondis tõstis eile ja üleeile hommikul toonust jõuharjutustega ning eile õhtul – alguskellaaeg meelega hiline, sest laupäeval pannakse pall Neerpeltis mängu Eesti aja järgi alles kell 21.30 – peeti isekeskis maha treeningkohtumine. Kõik ikka Belgia-mängu peale mõeldes.

Kolmeliikmelisest valikgrupist pääseb järgmisse faasi vaid võitja, mis tähendab, et eksimisruumi on vähe. Lepp rõhutab, et mängus Belgiaga on iga värav kullahinnaga, sest kui juhtub, et lõpetatakse võrdsete punktidega, selgub paremus omavaheliste mängude väravate vahe põhjal.

"Belgial on Madalmaade käsipallile omaselt pikk võistkond, kus leidub nii mõnigi hea viskaja. Kaitses kasutatakse erinevaid skeeme, aga meie liidrid saavad igapäevaselt ikka kõvemaid mänge – eriti Mait Patrail Saksamaa Bundesligas – ja loodan, et see pääseb maksvusele," rääkis Lepp.

Kui Lepp viimati, 10 aastat tagasi Eesti koondist juhendas, sääraseid liidreid võtta polnud: "Vahepeal on Eesti saanud rikkamaks ja ehitanud vast 10 uut käsipallihalli. Meie taustajõud on paremal tasemel ja mitmed mängijad välismaal täisprofid. Koondise koostasingi välisproffidest ja Eesti meistriliiga parimatest noortest.

Võib-olla oleks mõne Soomes poolprofina mängiva kogenud mehe arvelt saanud meeskonna tugevamaks, aga peab ka tulevikule mõtlema. Ainsa Soomes leiba teeniva mängijana kaasasin 5-1 kaitseformatsiooni spetsialisti Mario Karuse, kes Eestis oma ampluaas asendamatu."

Eesti – Iirimaa EM-valikmäng algab täna Kehras spordihoones kell 18.30.