K1 turniiri finalistid.Foto: Erakogu
Sport | Muud alad
14. november 2012, 11:33

Moisar Xplosioni finaalis, tiitel läks Valgevenesse

Keila Tervisekeskuses toimunud 60 kg meeste K-1 Suurbritannia tiitliturniir Xplosion Estonia võit läks väga kogenud Valgevene sportlasele Denis Telitsale, kes alistas finaalis tehnilise nokaudiga Eesti esivõitleja Markko Moisari.

Finaali jõudes oli Delitsa teinud kaks kolmeraundilist matši, mille võitnud üpriski ülekaalukalt. Seevastu Markko tee finaali nii kerge ei olnud, sest tema pidas maha kaks väga tasavägist matši, mis lõppesid mõlemad võiduga neljandas lisaraundis. Seega piltlikult oli Markko finaali jõudes juba pea kolm matši pidanud, kui Delitsa vaid kaks.

Sellegipoolest andis Markko esimeses raundis vastasele tugeva lahingu, kuid varasemates matšides saadud vigastused ei lasknud tal enam finaali teises raundis edasi võidelda ning kohtunik kuulutas välja Delitsa võidu tehnilise nokaudiga. Seekord kahjuks tiitel koju ei jäänud, aga mees ise on oma saavutustega väga rahul, sest tema CV täienes taas kahe väga tugeva vastase võitmise võrra.

Üldiselt oli kogu turniir täis suurt põnevust ja üllatusi, ei olnud matše, kus mehed ei andnud teineteisele kõva lahingut, et pinge õhust kaduda saaks. Publikut oli taas täismaja ning lisaks eesti võitlejatele elas meie publik tugevalt kaasa ka külla saabunud välisvõitlejatele. Üllatavalt vastupidav oli ning hea lahingu andis turniiri võitjale esimeses voorus teine Eestit esindav võitleja - narvakas Maksim Arik.