Poolkaitsja Reijo Kuusik Tarva särgis mänguhoos.Foto: Arvet Mägi (Virumaa Teataja)
Jalgpall
22. november 2012, 18:21

Rakvere Tarva treener-mängija-esindaja Tammeka ennistamisest: "Ma ei vaidle reglemendiga, aga mõttekoht siin on." (7)

Rakvere Tarva jalgpalliklubi peatreener, mängija ja esindaja Reijo Kuusik mõistab Tartu Tammeka meistriliigasse ennistamist, kuid arvab, et alaliit peaks mõtlema, kuidas tulevikus taolisi olukordi vältida.

Teatavasti loobus FC Viljandi täna ametlikult meistriliiga kohast ning vastavalt juhendile läheb see meistriliigas viimaseks jäänud Tartu Tammekale, aga mitte üleminekumängudes Tallinna Kalevile kaotanud Rakvere Tarvale. "Osalemise õiguse saab klubi, kes saavutas eelmise hooaja meistrivõistlustel kõrgema koha. Selleks klubiks on 10. koha saavutanud Tartu JK Tammeka, kelle järel omab vastavat õigust meistrivõistlustel 13. koha saavutanud Rakvere JK Tarvas," seisab EJLi teates.

Tarva peatreener-esindaja Reijo Kuusik ei vaidle reeglitega, ent arvab, et taolised olukorrad peaks olema õpetlikud.

"Pettumus on muidugi suur, aga reglemendi vastu me vaidlema loomulikult ei hakka. Kui nii on õigem, siis järelikult Tammeka väärib seda kohta rohkem," sõnas Kuusik. Kuid lisas kohe: "Või kas ta ikka väärib? Ma ei tea, see on võib-olla mõttekoht tulevikuks. Ehk tasuks alaliidul siiski mõelda, kuidas edaspidi selliseid olukordi lahendada."

Kuusik lisas, et hooaja lõpu lähenedes saadi EJList "õige natuke mingit infot".

"Eks me ise aimasime, mis juhtuma hakkab. Praegu tuli välja, et Tallinna Kalevile ei omanud üleminekumängud üldse mingit tähtsust - nad jäänuks püsima ka siis, kui meile kaotanuks," tõi Kuusik välja paradoksi.

Idavirulaste ehk Narva Transi karistamisele ja niiviisi meistriliigasse tõusmisele Kuusik ei looda: "Kindlasti ei taha me midagi saada tänu teiste libastumiste ja karistamiste. Proovime uuel aastal selle koha välja võidelda ausas võitluses."