Foto: Teet Malsroos
Korvpall
27. november 2012, 11:51

Jüri Ratas kandideerib korvpalliliidu presidendiks (25)

Korvpalliliidu presidendivalimistel pakub sel aastal Atso Matsalule konkurentsi Jüri Ratas, kes otsustas pärast pikka kaalumist sellele kohale kandideerida.

Ratas kinnitas Õhtulehele, et juriidiliselt pole tema kandidatuur veel ametlik, kuid ta on tõepoolest otsustanud kandideerida.

"See otsus ei sündinud täna ega eile. Tegin sellise otsuse pärast pikka kaalumist ning nõupidamist erinevate Eesti spordis tegutsevate, eeskätt korvpalli alal töötavate inimestega. See otsus sündis paari-kolme kuu jooksul," ütles Ratas.

Ta lisas, et kavatseb järgmise nädala jooksul korvpalliliidu vahendusel avaldada ka oma programmi ja nägemuse Eesti korvpalli tulevikust.

Veel septembris lükkas Ratas jutud tema kandideerimisest ümber, ehkki tunnistas, et mitmed nimekad korvpallitegelased on talle sellise ettepaneku teinud.

Ratas mängis 90ndate teises pooles Eesti Meistriliigas Kamee ja Puuviljaparadiisi meeskondades. Poliitikukarjääri kõrvalt on ta mänginud korvpalli madalamates liigades ning esindanud Riigikogu meeskonda.

Lisaks kuulub Ratas korvpalliliidu juhatusse ning on olnud noortekorvpalli juht.

Tänavu mais teatas legendaarne korvpallikohtunik ning FIBA komissar Atso Matsalu, et kandideerib alaliidu presidendi kohale.

Korvpalliliidu president valitakse 17. detsembril.