Täna hommikul Tallinna lennujaama tablood silmitsedes tabas Eesti saalihokikoondislasi halb üllatus - Tallinn-Helsingi lend tund ja 45 minutit plaanist hlljem, mis tähendas, et mängijad ja abipersonal jäid maha Helsingi-Zürich lennust. Fotol olev tabloo ei ole tänase hommikuga seotud!Foto: Tairo Lutter
Sport | Muud alad
1. detsember 2012, 13:31

Eesti saalihokikoondist tabas teel MMile pikk lennutõrge (1)

Pühapäeval Šveitsis algavale MM-finaalturniirile teel olnud Eesti meeste saalihokikoondise mängijaid tabas täna hommiku lennutõrge, mille tõttu jõuab osa meeskonda pärale kaheksa ja pool tundi plaanitust hiljem.

Jama allikaks on hommikul kell 6.10 väljuma pidanud Tallinn-Helsingi lend, mis tõusis aga õhku alles 7.56. Seetõttu jäid Eestist reisi alustanud koondislased - kaheksa mängijat ja kolm abipersonali liiget - maha 7.55 startima pidanud Helsingi-Zürich lennult.

Mahajäänud Eesti koondislased paigutati järgmisele lennule Helsingist Zürichisse, mis väljub aga alles 16.30 ja jõuab pärale Šveitis aja järgi kell 18.20, mille järel ootab saalihokikoondislasi veel bussitransport Zürichist Berni.

Kaheksa ja poole tunnine viivitus tähendab, et Eesti koondis täna õhtul plaanitud täisväärtuslikku trenni teha ei saa, sest Šveitsi jõudsid plaani järgi täna hommikul kohale vaid 12 mängijat (need, kes alustasid reisi Rootsist ja Soomest) ja peatreener Jari-Petri Anttila.

Õnneks pole olukord väga hull, sest kuigi MM-finaalturniir algab pühapäeval, peab Eesti meeskond oma esimese kohtumise esmaspäeval, kui Eesti aja järgi kell 14.30 kohtutakse Singapuri meeskonnaga. Teisipäeval (Eesti aja järgi kell 14.30) kohtub Eesti Slovakkiaga ning kolmapäeval (Eesti aja järgi kell 20.30) võõrustaja Šveitsiga. Eesti kuulub A-alagruppi, mille kohtumised peetakse Bernis.

Zürichis ja Bernis peetaval MM-finaalturniiril osaleb 16 meeskonda, kes on jaotatud nelja alagruppi, millede kaks paremat pääsevad veerandfinaalidesse. 2010. aasta MMil sai Eesti meeskond 7. koha, kui kaotas veerandfinaalis pärast viigiga lõppenud normaal- ja lisaaega karistusvisetega Tšehhile.