Eesti saalihokikoondis alustas MM-finaalturniiri 13:2 võiduga A-alagrupi autsaideri Singapuri üle. Eesti resultatiivseim oli neli väravat visanud ja ühe resultatiivse söödu andnud 18aastane Kaspar Kallion. Teisipäeval kohtub Eesti Slovakkiaga.Foto: Rahvusvaheline Saalihokiliit (IFF)
Sport | Muud alad
3. detsember 2012, 16:22
Galerii!

Saalihoki MM: Eesti alustas 13:2 võiduga Singapuri üle (7)

Eesti meeste saalihokikoondis alustas täna mänge Šveitsis toimuval MM-finaalturniiril, kui A-alagrupi autsaider Singapur alistati 13:2 (6:0, 4:1, 3:1).

Meeskonna parimaks tunnistati 18aastane Kaspar Kallion, kes viskas neli väravat ja andis ühe väravasöödu. Tubli oli ka Elvis Aug, kelle kontole kogunes 2 väravat ja 2 söötu. Homme kohtub Eesti Slovakkiaga.

MÄNGU KÄIK

Mäng läbi: Viimase kolmandiku esimese värava viskas 56. minutil vabalöögi oskuslikult lahti mänginud Singapur, aga vähem kui minut hiljem oli Eesti eduseis taas üheksaväravaline, sest Kaspar Kallioni saatis kaugviske Singapuri värava alanurka. Täna koondisedebüüdi teinud Kallioni jaoks oli see kohtumise kolmas värav. Viimasel minutil tulid lisa: esmalt tabas Sander Stokkeby ja siis veel korra Kallion. Eesti võitis 13:2

Eesti esitus oli korralik, aga Singapur ei kujutanud endast adektvaatset mõõdupuud. Eesti meeskonna tugevus pannakse tõsisemalt proovile teisipäeval, kui 14.30 kohtutakse avamängus 4:8 Šveitsile kaotanud Slovakkiaga. Võiduga tagataks pääs veerandfinaali.

50. minut: Viimane periood kulgeb teise lõpust tuttavas võtmes - Eesti ründab, Singapur kaitseb, aga väravaid ei tule. Seis endiselt 10:1. Kohtumist jälgib Wankdorfi spordihallis 826 pealtvaatajat, kellest enamik kooliõpilased. Kõige elavamaks muutus publik kordadel, kui mängukatkestuse ajal pandi mängima tibutants ja "Gangnam Style".

Teine kolmandik läbi: Rootsi esiliigas mängiva Jäneda mehe Oskar Salmi 9:1 värav 38. minutil tähendas, et värava on normaalolukorras (viis viie vastu) kirja saanud kõik neli Eesti ründekolmikut. Elvis Augi värav 13 sekundit enne vaheajasireeni saadab meeskonnad teisele vaheajale Eesti 10:1 eduseisus.

See tähendab, et Getter Jaani "Rockefeller Street" on Wankdorfi spordihallis kaikunud juba 10 korda. Kui Eesti meeskond tahab kirja saada oma ajaloo rekordvõidu (seni 18:4 Austraalia vastu ehk 14väravaline) tuleb Getter veel vähemalt kuus korda laulma panna. Kas Eesti mehed suudavad seda?  

35. minut: Teine kolmandik on kulgenud esimesest märgatavalt rahulikumalt. Esmalt kasutasid mõlemad meeskonnad - enne Singapur, siis Eesti - ära arvulise ülekaalu. Seejärel lõi Kaspar Kallion oma teise värava ning viis Eesti 8:1 juhtima. Pall püsib endiselt 80% ajast Eesti valduses ja Singapuri väljakupoolel, aga mitmed soodsad väravavõimalused on jäänud realiseerimata.

Esimene kolmandik läbi: Singapur suutis vastupanu osutada kolm ja pool minutit. Seejärel haaras Eesti ohjad ja viskas kuus vastuseta väravat. Vastane suutis sooritada paar ohtlikku pealeviset ja mängis kaks minutit ka arvulises ülekaalus, ent Eesti kaitse ja väravavaht Jarkko Saastamoinen seisid kenasti. Eesti ridades said väravad kirja Kaspar Kallion ja Elvis Aug, kelle jaoks on tegemist esimese mänguga Eesti koondises. Kaks väravat viskas Eesti rekordinternatsionaal, 59. koondisematši mängiv Andro Sõber. 

10. minut: Eesti asub 3:0 juhtima, kui oma teise värava sepistab ründekolmik Rainer Komi - Elvis Aug - Kaspar Kallion, kelle keskmine vanus on alla 20 aasta. Korraldajad on otsustanud iga Eesti värava puhul panna plaadimasinasse Getter Jaani pala "Rockefeller Street". Üritan neile järgmis(t)eks mängudeks Metsatöllu "Oma laulu ei leia ma üles" kätte sokutada.

ENNE MÄNGU 

Eelmised omavahelised mängud jäävad möödunud aastatuhandesse - 1996. aasta MMil alistas Eesti Singapuri 10:1 ja 1998. aasta MMil 5:1. Kahe aasta tagusel MMi lõpetas Eesti seitsmenda, kõik kohtumised kaotanud Singapur (näiteks Šveitsile 0:37) aga viimase ehk 16. kohaga.

Päevselge, et Eesti on tänase kohtumise ülekaalukas soosik. Kui soovitakse kirja saada kõigi aegade suurim võit, tuleks Singapur alistada vähemalt 15 väravaga (praegu on rekordvõiduks 18:4 Austraalia üle 2010. aasta MMil).

Eesti peatreener Jari-Petri Anttila kavatseb täna mänguaega anda kõigile 18 väljakumängijale, et näidatu põhjal välja sõeluda need, kes on kandvas rollis homme ja ülehomme, kui kohtutakse Slovakkia ja Šveitsiga. Just need mängud määravad, kas ja milliste eduvõimalustega jõuab Eesti veerandfinaali.

MÄNG VIDEOS