Singapuri väravasse neli palli saatnud Kaspar Kallioni mängu-järgne intervjuu.Video: ÕL
Sport | Muud alad
3. detsember 2012, 17:09
Video!

Eesti peatreener: teisipäeval Slovakkia vastu vajame paremat esitust

Eesti saalihokikoondis alustas MM-finaalturniiri 13:2 võiduga A-alagrupi autsaideri Singapuri üle. Soomlasest peatreener Jari-Petri Anttila rõõmustas noormängijate hea esituse üle, aga rõhutas, et teisipäeval Slovakkia vastu peab meeskond paremini esinema.

"Abitreener Risto Lall ütles enne mängu, et 13:2 oleks selline tore skoor ja nii mäng lõppeski. Kui oleksime rohkem väravaid visanud, kulunuks vast liialt energiat, sest isegi Singapurile pole lihtne väravaid lüüa. Rootslasest peatreener on nende kaitsemängu korda saanud ning kontrarünnakusse jooksevad nad nagu eestlased 10 aastat tagasi - väga kiiresti ja ohtlikult," rääkis 2001. aastast koondise eesotsas olev Anttila.

Eesti ridades särasid noormängijad Kaspar Kallion (4+1) ja Elvis Aug (2+2), kes mõlemad tegid täna koondisedebüüdi. "Andsin kahte järgmist ja keerulisemat kohtumist silmas pidades noortele meelega rohkem mänguaega kui teistele. Slovakkia vastu nad täitsa pingile ei jää, aga peame rõhuma kogemustele.

Nägin Slovakkia pühapäevast kohtumist Šveitsi vastu (4:8 Šveitsi kasuks - toim) ja pean ütlema, et võrreldes kevadega (Eesti võitis Slovakkia MM-valikturniiril 6:4) on nad tohutult arenenud. Nad mängivad meeskondlikult ja suudavad palli hoida, mis tähendab, et meie kaitse peab pidama. Mõlema meeskonna jaoks on tegu otsustava kohtumisega," viitas Anttila tõigale, et kes iganes Eesti - Slovakkia kohtumise võidab, on 99% tõenäosusega veerandfinaalis ja teine kaheksa seast väljas.

Debütant Kallion pääses MM-koondisesse viimasel hetkel, kui sai teisipäeval telefonikõne, kus küsiti kas ta saab asendusliikmena Šveitsi sõita. Neli väravat oli talle endale ootamatu edu: "Lihtsalt tuli labast. Singapur ei olnud väga tugev, hoidsime palli ja söötsime. Ründekolmiku koostöö sobis ja klappisime teineteisega hästi."

Teisipäeval kell 14.30 kohtub Eesti Bernis, Wankdorfi spordihallis Slovakkiaga. Võit kindlustaks koha veerandfinaalis, kaotus kustutakse pea kõik vastavad lootused.