Jaan Tults.Foto: Tairo Lutter
Sõudmine
17. detsember 2012, 17:08
"Endrekson ja Jämsä leidsid, et pole Killingu plaanide järgi harjutades piisavalt arenenud."

Tults: parim variant on endiselt neljapaat! (1)

Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä on avaldanud soovi hakata taas treenima Tatjana Jaansoni käe all. Kas see tähendab, et olümpial neljanda koha teeninud neljapaat laguneb?

Olümpiahooajal harjutasid Endrekson, Jämsä, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo treener Matti Killingu käe all. Nüüd soovivad kaks esimest minna tagasi vahepeal spordist aja maha võtnud Tatjana Jaansoni gruppi. Sõudeliidu juhatus kohtub homme Jaansoniga, siis selgub, kas tolle uuesti alaliidu palgale võtmine on reaalne.

Aga miks neljapaadimehed koos harjutada ei soovi? "Neile ei meeldinud see ettevalmistus. Endrekson ja Jämsä leidsid, et nad pole Killingu plaanide järgi harjutades piisavalt arenenud," selgitas alaliidu tegevjuht Jaan Tults.

Kas mehed hakkavad siis nüüd omavahel kahestel konkureerima? "Mitte kahestel, vaid lihtsalt ettevalmistus toimuks eraldi. Esialgu ühestel, Tõnu teatas, et tahakski üldse ühest proovida," rääkis Tults, kellel on asjast oma nägemus: "Mingil ajal peaks mehed suvel taas kokku istuma. Meil on tarvis tulemusi. Ükskõik millises paadis. Praegu on neljapaat parim variant."

Ka nädalavahetusel peetud EMT karikasarja teine etapp näitas, et neli sõudjat on endiselt teistest üle: Endrekson võitis 1000 m sõidu 2.45,2ga, teine oli Taimsoo (2.46,3), kolmas Raja (2.46,8) ja neljas Jämsä (2.49,8). Neljale tipule järgnes Joosep Laos, kes oli Jämsäst 1,4 sekundi võrra aeglasem.