Reena Pärnatil nurjus varustuse puudumise tõttu võimalus esikohta jahtida.Foto: Tairo Lutter
Sport | Muud alad
20. jaanuar 2013, 15:33

PETTUMUS: lennufirma jättis Eesti vibulaskjad maailma suurimal sisevõistlusele vibudeta (8)

Prantsusmaal toimunud maailma suurimale siseturniirile sõitnud Eesti vibulaskjad jäid võistluse ajaks ilma varustuseta, sest lennujaamas ei väljastatud neile nende pagasit.

Ühtlasi MK-sarja sisehooaja etapiks olevale Euroopa siseturniirile lennanud Eesti koondislased takerdusid Müncheni lennujaamas, kus lumesadu pööras lennugraafiku pea peale.

Võistlus toimus reedest pühapäevani ning eestlased plaanisid kohale jõuda neljapäeval. Täna võistlus lõppeb ja sportlased pole siiani oma pagasit kätte saanud. Järjest tühistati kolm eestlaste lendu ning sihtkohta jõuti alles pärast ööpäevast ootamist, kuid ilma pagasita.

Sportlastel õnnestus võistluspaigas laenata teistelt varustust ning siiski osaleda. "Erinevatelt laskuritelt saime erinevaid asju, kelle käest varuvibu, kelle käest nooled," rääkis Eesti koondise peatreener Raul Kivilo Õhtulehele ning lisas, et varustus on iga laskja jaoks väga personaalne ning Eesti sportlastel laenatud asju enda järgi võistluseks seadistada ei jõutud.

Reena Pärnat, Anneli Preimann, Siret Luik ja Karl Kivilo võistlesid seega varustusega, millega ei olnud varem lasknud.

Arvestades tingimusi, võib paris heaks soorituseks pidada Reena Pärnati saavutust - sportvibu naisjuuniorite seas 5. koht. Preimann ja Luik 120 naise seas 32 parema sekka (duelle laskma) ei pääsenud.

"Tulemused kannatasid päris korralikult. Reenale oleks olnud võimetekohane esikohale laskmine. Tüdrukud oleks kindlasti jõudnud 32 parema sekka," oli Kivilo nördinud.