Tarmo KinkFoto: Mati Hiis
Jalgpall
29. jaanuar 2013, 18:17

Tarmo Kink lahkub Itaaliast ja naaseb Ungari klubisse Györi ETO (3)

Eesti jalgpallikoondise 27aastane ründaja Tarmo Kink naaseb laenulepingu alusel Ungari kõrgliiga liiderklubisse Györi ETO, kust ta 2010. aasta suvel Inglise esiliigasse Middlesbrough'sse siirdus.

"Põhimõtteliselt on kõik kokku lepitud," märkis suvel Itaalia esiliigaklubiga Varese liitunud Kink. Varese senisest 23 mängust on Kink platsile pääsenud vaid 10-s. Üks peamisi põhjuseid on Serie B kalender, mis rahvuskoondiste mängudeks pause ei tee.

"Serie B ja koondises mängimine kokku ei sobi. Väga keeruline on end tõestada, kui viibisin septembris ja oktoobris kokku 20 päeva koondise juures. Nii asjad ei klapi - endal pole hea, klubile polnud hea," räägib Kink.

Györi'sse siirdub Kink aastase laenulepingu alusel. Kui Ungari kõrgliigas õnnestub kevadringis liidrikohta kaitsta, ootavad suvel Meistrite liiga eelring. "Tahan normaalselt mängida ja seeläbi enesekindluse tagasi saada."

Initsiatiiv laenulepingu jaoks tuli Györi klubi poolt. "Mul oli ka variante kõvematesse klubidesse, aga otsustasin Györi kasuks, kus mind ootavad tuttavad inimesed. Mänguaeg pole garanteeritud kusagil - eriti klubis, mis meistrivõistlusi juhib! - aga enesekindluse mõttes on parem olla kohas, kus peatreener mind varasemast tunneb."

2009-10 Györis mängides lõi Kink klubi kasuks 40 mänguga 15 väravat. Kas Ungari kõrgliiga väravavõrgud hakkavad taas raksuma? "Loodame. Oleks juba aeg," tõdeb Kink, kes esindas Middlesbrough's ja Vareses mängimise vahepeal lühidalt ka Ukraina kõrgliigameeskonda Lvovi Karpatõd. Üheski neist ei õnnestunud tal stabiilselt põhikoosseisu murda.

Györi ETO on Ungari kõrgliigas 17 vooruga kogunud 38 punkti. Lähimat jälitajat, Budapesti MTK Hungariat edestatakse kuue punktiga.