Dalai-laama omanimelise klubisärgiga.
Jalgpall
4. veebruar 2013, 17:57

Dalai-Laama saatis Inglise jalgpalliklubile oma edusoovid

Inglismaal 4. tasandil mängiv Bradford City tegi ajalugu juba sellega, et pääses liigakarikasarja finaali, ning nüüd on meeskond teeninud ka dalai-laama õnnistuse.

Tiibeti vaimne juht dalai-laama saatis oma esindaja kaudu Bradford Cityle kirja, milles kiidab nende tohutut saavutust. Lisaks soovib kirja kirjutaja Thubten Samdup tema kõrguse poolt meeskonnale finaalis kõikvõimalikku edu.

Kirjas seisab: "Dalai-laama meenutab oma aega Yorkshire'is suure kiindumusega ja soovib teile suures matšis palju edu."

Bradford City ja dalai-laama teed ristusid eelmisel aastal, kui dalai-laama Inglismaal käis. Bradford City Sõprade nimelise ühingu liige Mark Neal selgitas, et klubi oli endale pikka aega otsinud kuulsat toetajat ja mentorit ning dalai-laama viisidi ajal jäi neile silma Tiibeti munkade rüüde hämmastav sarnasus Bradford City vormidega - mõlemad on bordoopunased ja merevaigukollased. Nii saatiski klubi eelmisel aastal dalai-laamale nimelise meeskonnasärgi, millel nr 14 sümboliseerib praeguse dalai-laama järjekorranumbrit. Lisaks määras Bradford City dalai-laama oma aupresidendiks.

Braford City on üle viiekümne aasta esimene klubi, mis pääseb 4. tasandi meeskondadest liigakarikasarja finaali. Meeskonnal õnnestus alistada sellised kõrgliiga klubid nagu Arsenal, Aston Villa ja Wigan.

24. veebruaril peetavas finaalis kohtub Bradford City Swansea Cityga.