Karl-Martin Rammo ootab karjääri parimat aastat. Foto: TEET MALSROOS
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
6. veebruar 2013, 06:58

Maailmas kuuendaks kerkinud Rammo: Laseril on konkurents nagu tennises!

Karl-Martin Rammo tuli mõne päeva eest purjetamise Laser-klassi MK-etapil USAs teiseks, jäi silma maailma purjetamismeediale ja kerkis selle tulemuse abil maailma edetabelis kuuendaks. Mida Laser-klass endast tänavu kujutab, kas nüüd ongi põhjust Rammolt ainult kõrgeid kohti hakata ootama?

Pakkus ka Anna Pohlak Õhtulehe kuulsuste ennustusvõistlusel aasta üllatusmeessportlaseks Rammot koos kommentaariga, et tema klassis lõpetavad paljud tipud. Tegelikkuses asi nii lihtne ei ole.

"Pärast Londoni olümpiat kuuldus tõepoolest arvamusi, et tuleb loobumisi, aga tegelikult on peaaegu kõik mehed alles," ütleb Rammo. "Ma ei tea, et keegi oleks purjetamise maha jätnud. Kui keegi ei jätka, siis on see rootslasest olümpiapronks Rasmus Myrgren, keda nägin nüüd MK-etapil treenerina. Ent mehi tuleb ka juurde, sest come-back’i pidi tegema Laseril kaks olümpiakulda võitnud brasiillane Robert Scheidt, kes vahepeal kolis üle Starile, aga see arvati olümpiakavast välja. Kodustel Rio mängudel on Scheidt 43aastane. Ja ka noori tuleb alt peale."

Rammo sõnul on Laser purjetamises konkurentsitihedaim klass ja võrreldav lausa tennisega, sest: "Laseri maailma edetabelisse kuulub üle 700 mehe! Olümpiapronksi saanud rootslane loobub, aga sama riigi järgmine mees võitis nüüd MK-etapi. Paljudel riikidel on mitu head purjetajat. Mõni on võtnud lihtsalt aja maha, ei hakka olümpiajärgsel hooajal nii hoogsalt pihta."

Rammo lõpetas Londoni olümpia 18. kohaga. Nüüd edestas ta MK-etapil kolme temast olümpial kõrgema koha saanud meest, kellest kaks tükki olid esikümnes.

Rammo tõdeb, et mitmel põhjusel on eesmärkidest raske rääkida, aga ühes on ta kindel: "Tahan teha elu parima hooaja!"

Ta on viimastel päevadel palju kordi maininud, et hooaja eelarve pole täidetud. Lisaks tahab ta ka ülikooli sel aastal kindlasti lõpetada, et järgmistel aastatel saaks täisprofina olümpiatsüklile keskenduda.

Ideaalis ihkab Rammo osaleda kahel kevadisel MK-etapil ning suvel teha kaasa terve EK-sarja, loomulikult septembris Iirimaal EMil ja novembris Omaanis MMil. Aga ta kahtleb, kas need kõik rahaliselt võimalikuks osutuvad.

Praegu harjutab Rammo koos treener Rein Ottosoniga veel mitu nädalat USAs, kus seltsiks näiteks Soome ja Kanada koondislased.