Cristiano Ronaldo võitlemas RafaeligaFoto: AP/Scanpix
Jalgpall
13. veebruar 2013, 23:49
Vaata galeriid!

Real ja United pakkusid Meistrite Liigas tõelise vaatemängu (6)

Jalgpalli Meistrite Liigas toimus täna õhtul tõeline supermäng, kui kaheksandikfinaalide avakohtumises läksid vastamisi Madriidi Real ja Manchester United. Lahtine ja võimalusterohke kohtumine lõppes 1:1 viigiga.

Suurepärases tempos kulgenud kohtumises tehti koguni 33 pealelööki, neist Real 22 ja United 11. United läks juhtima 20. minutil, kui nurgalöögist tulnud palli saatis peaga Reali väravasse Danny Welbeck, viik saabus tabloole kümme minutit hiljem Cristiano Ronaldo pealöögist. Kuigi võimalusi oli mõlemal meeskonnal veel rohkelt, jäigi mängu lõppseisuks 1:1.

Õhtu teises kohtumises tegid Donetski Šakhtar ja Dortmundi Borussia 2:2 viigi (31. Srna, 68. Douglas Costa - 41. Lewandowski, 87. Hummels).

----- 

Šakhtar - Borussia 2:2 - lõppseis 

Real - United 1:1 - lõppseis

Mängu viimastel sekunditel on van Persiel võimalus Unitedile võit tuua, kuid Diego Lopez tõrjub. Duurepärane kohtumine on lõppenud viigiliselt 1:1. 

Šakhtar - Borussia 2:2 (87. Hummels)

Kui esimesel poolajal tabas Mats Hummelsi pealöök latti, siis seekord saadab kaitsemängija nurgalöögi järel palli puuri.

 

Real - United 1:1

Karistuslöök Realile ja nüüd oli De Gea üle mängitud, kuid tema ja Unitedi õnneks läks Ronaldo löök napilt-napilt üle. 

Real - United 1:1

Real on pommitanud Unitedi väravat juba 21 korral, postide vahele on seejuures läinud 11 lööki, kuid Unitedi puurilukk David De Gea on täna olnud lihtsalt suurepärane.

Šakhtar - Borussia 2:1 (68. Douglas Costa)

Ilus sooritus Douglas Costalt - brasiillane võtab kenasti maha pika söödu ning kihutab palli vasaku jalaga võrku.

 

Real - United 1:1

Unitedil kaks suurepärast võimalust! Robin van Perise tabab kontrarünnakul esmalt latti, seejärel pääseb korra veel löögile, kuid Xabi Alonso suudab palli enne väravajoone ületamist puhtaks lüüa. 

Šakhtar - Borussia 1:1

Mäng on selgelt rahunenud ja pea ees enam rünnakule ei tormata 

Real - United 1:1

Supertõrje! Coentrao pääseb suhteliselt ootamatult löögile, De Gea tõrjub jalaga 

Real - United 1:1

Real annab Angel Di Maria isikus Unitedi väravale turmtuld - esimene löök De Geale sülle, teine plinapilt mööda. Järgnen Unitedi rünnak, kõrgele tõusnud Patrice Evra võetakse viimase Reali kaitsja poolt jõuliselt maha, kuid kohtuniku vile vaikib. 

Poolajavile on mõlemas kohtumises kõlanud. Mõlemas mängus seisuks 1:1 ning näidatud on ilusat ründavat mängu. Loodetavasti jätkatakse samal kombel ka teisel poolajal. 

Šakhtar - Borussia 1:1 (41. Lewandowski)

Teenitud viigivärav Borussiale. Robert Lewandowski saab söödu Mario Götzelt ning saadab palli puuri.

 

Real - United 1:1

Mäng kulgeb suurepärases tempos ning pealelööke tuleb (ennekõike väljakuperemeestelt) otsekui küllusesarvest. Seis siiski 1:1.

Real - United 1:1

Welbeck on lähedal oma teisele väravale, kuid Inglismaa koondislane saadab palli ülinapilt väravast mööda. 

Šakhtar - Borussia 1:0 (31. Srna)

Šahktari kapten keerutab väravasse Luiz Adriano teenitud karistuslöögi. Borussia väravavaht pidanuks värava keskele suundunud palli siiski ära tõrjuma.

 

Real - United 1:1 (30. Cristiano Ronaldo)

Kui jalaga ei õnnestu, tuleb võtta pea appi - Di Maria annab vasakult äärelt tsenderduse ning Ronaldo viigistab mänguseisu. Väravat mees ei tähista, aga seekord mitte sellepärast, et ta oleks õnnetu, vaid sellepärast, et United on ikkagi tema endine koduklubi.

 

Real - United 0:1

Karistuslöök Realile. Lööb loomulikult Ronaldo, tema esimene üritus tabab müüris seisvat van Persiet, tagasi põrkunud n-ö teise palli vuhistab Portugali superstaar napilt väravast mööda.

Šakhtar - Borussia 0:0

Latt! Borussial nurgalöök, mille järel pääseb peaga löögile Mats Hummels. Põiklatt päästab kodumeeskonna kaotusseisu jäämisest. 

Real - United 0:1 (20. Welbeck)

United teenib kolmanda nurgalöögi. Wayne Rooney vinditab palli karistusalasse, seal on õigel ajal õiges kohas Danny Welbeck, kes avab suurepärase pealöögiga mänguskoori.

 

Šakhtar - Borussia 0:0

Külalised on alustanud teravamalt ning Jakub Blaszczykowski oli lähedal mänguskoori avamisele. Seis siiski 0:0

Real - United 0:0

Post! Real on alustanud näljaselt ning viis pealelööki juba tehtud. Kui neist neli on läinud mööda/üle, siis korra on David De Gea pidanud otsustavalt sekkuma, kui tõrjus Fabio Coentrao vintlöögi posti.

21:46 Mõlemas mängus on avavile kõlanud! 

Algkoosseisud:

Real: Diego López, Varane, Ramos, Coentrão, Arbeloa, Khedira, Özil, Alonso, Di María, Ronaldo, Benzema

Varus: Adán, Pepe, Carvalho, Kaká, Essien, Modrić, Higuaín 

United: De Gea, Rafael, Evra, Jones, Ferdinand, Evans, Carrick, Kagawa, Rooney, Welbeck, Van Persie

Varus: Lindegaard, Smalling, Valencia, Anderson, Giggs, Cleverley, Hernández

Šakhtar: Pyatov, Raţ, Chygrynskiy, Rakitskiy, Hübschman, Fernandinho, Alex Teixeira, Srna, Luiz Adriano, Mkhitaryan, Taison

Varus: Kanibolotskiy, Shevchuk, Ishchenko, Stepanenko, Douglas Costa, Eduardo, Dević

Borussia: Weidenfeller, Hummels, Piszczek, Felipe Santana, Schmelzer, Kehl, Bender, Götze, Reus, Błaszczykowski, Lewandowski

Varus: Langerak, Subotić, Halstenberg, Leitner, Nuri Şahin, Bittencourt, Schieber

----- 

Reali ja Unitedi omavahelised mängud on alati pakkunud palju põnevust ja silmailu: vastamisi on mindud kokku kaheksal korral ning neis mängudes on löödud keskmiselt 3,9 väravat! Viimati kohtuti 2003.a veerandfinaalis, Real sai kahe mängu kokkuvõttes 6:5 võidu.

Unitedil pole Santiago Bernabeu staadionist just kõige paremad mälestused: seal peetud neljast mängust on teenitud kaks viiki ja kaks kaotust.

Real sai D-alagrupis Dortmundi Borussia järel ning Amsterdami Ajaxi ja Manchester City ees teise koha; Manchester United võitis H-alagrupi Galatasaray, CFR Cluji ja Braga ees.

Šakhtar ja Borussia on kohtunud varem kahel korral, 2001.a Meistrite Liiga alagrupiturniiri play-offides saatis mõlemas mängus edu Borussiat.

Borussia võitis D-alagrupi Madridi Reali, Amsterdami Ajaxi ja Manchester City ees ees, Šahtar sai E-grupis Torino Juventuse järel ning Londoni Chelsea ja Nordsjaellandi ees teise koha.