NÄGU NAERUL: Kaia Kanepi jalad paranevad tasapisi, aga kindlalt. Foto: Arno Saar
Tennis
22. veebruar 2013, 06:59

Kaia Kanepi saab varsti täiskoormusel harjutada! (13)

Ametlikku tennisetreenerit Kanepil endiselt ei ole

Kannakõõluste vigastuse tõttu pikalt audis olnud Eesti parim tennisist Kaia Kanepi harjutab Tallinnas ja temast kiirgab päikest. Löögikäsi on endiselt terav, jalad liiguvad, nägu on rõõmus ning vaid platsi ühest nurgast teise sparringupartner Kanepit ei jooksuta.

Kanepi treeningul viibivad lisaks temale veel füüsilise ettevalmistuse eest hoolitsev Kristjan Prüüs, treener Märten Tamla ja mängupartner Randar Veispak. Tamla seisab esialgu Kanepi lähistel ja annab aegajalt nõu. Pärast mõnekümneminutilist harjutamist läheb ta mõneks ajaks Veispaki kõrvale ajab samuti palle tagasi. Käib tõsine töö.

Veel jaanuari alguses sai Kanepi ainult paigalt tennist mängida. Eelmisel nädalal tegi ta üle pika aja esimest korda kaks tennisetrenni päevas ning nentis, et jäi tulemusega väga rahule.

"Ehkki lootsime kandade veelgi kiiremat paranemist, on praegu kõik normaalne ja ootuspärane. Pärast trenne jäävad jalad natuke tundlikuks, aga nad lähevad iga päevaga paremaks," seletab Kanepi.

Ja lisab optimismi sisendavalt: "Arvan, et saan päris täiskoormuse lähedal alustada juba järgmisel nädalal. Proovime ja vaatame, kuidas kannad reageerivad. Läheme edasi tasa ja targu, ma ei kiirusta."

Prüüsi sõnul on praegu käsil nn taastuv treeningnädal, kus harjutatakse vähem ja madalama intensiivsusega.

Enne lõikuselt minekut ei mänginud Kanepi tennist paar, pärast lõikust kuus nädalat. Vahele jäi kaks kuud. "Selle ajaga löögid ära ei ununenud, pigem vajas meeldetuletamist liikumine ja jalgade töö," märgib enne vigastust maailma tipu lähedale jõudnud mängija.

Kuidas on lood treeneriga? "Kasutan praegu Eesti treenerite abi. Nagu ka eelmise aasta teises pooles, on Eestis olles mind enamasti abistanud Andrei Luzgin. Praegu ta võistleb ja sel nädalal on abiks Märten Tamla. Pikaajalist kokkulepet või lepingut mul ühegi tennisetreeneriga ei ole," selgitab Kanepi.

Nädal tagasi pakkus Kanepi oma kodulehel võimalikuks võistluskarussellile naasmise ajaks märtsi lõppu või aprilli. Nüüd kinnitab ta, et pigem käib jutt aprillist. "Praegu ma veel võistlusteks valmis ei ole ega taha mingit kindlat kuupäeva ütelda. Vaatame rahulikult, kuidas koormused mõjuvad ja teeme plaane selle järgi. Tahan enne võistlema asumist olla kindel, et jalad vastu peavad, ma ei lähe võistlustele katsetama."

Maailma edetabelis asub Kanepi pikale pausile vaatamata 42. kohal.