Triin Ojaste on täna naiste teatesprindi poolfinaalis võistlemas koos Piret Pormeistriga.Foto: Stanislav Moškov
Talisport
24. veebruar 2013, 17:09
Täiendatud 17.00

Eesti sprinterid Val di Fiemmes poolfinaalidest edasi ei saanud, kahevõistluse meeskond sai lõpuks 11. koha

Itaalias Val di Fiemmes toimuval MMil sai Eesti kahevõistluskoondis meeskonnavõistluses 11. koha, võitis Prantsusmaa, hõbemedal Norrale ja pronks USA-le.

Üheksandana suusarajale pääsenud Eesti koondis (Kail Piho, Han Hendrik Piho, Karl-August Tiirmaa ja Kristjan Ilves) kaotas lõpuks võitjale 5.18ga.

Kahevõistluse meeskonnavõistluse hüppevoorus saavutas Eesti meeskond 9. koha, kogudes 396,6 punkti. Kaotust võitjale Jaapanile kogunes +1,35. Jaapani järel sai hüppevoorus teise koha Prantsusmaa, kolmas oli Austria. Kahevõistluse murdmaarajale minnakse täna Eesti aja kell 16:00.

Eestlaste eest hüppas avavoorus Han-Hendrik Piho 88,5 meetrit ja Karl-August Tiirmaa teises voorus 95 meetrit. Kolmandana hüpanud Kail Piho sai oma teisel hüppel kirja 86,5 meetrit. Piho esimene hüpe oli 85 meetrit, aga kohtunike grupp otsustas muutunud tuuleolude tõttu lasta kolmanda grupi uuesti hüppama ning nii õnnestus Pihol oma tulemust veidike parandada. Neljandana hüppas Kristjan Ilves 86,5 meetrit. 

Meeste teatesprindi teises poolfinaalis sõitsid ka eestlased Raido Ränkel ja Peeter Kümmel, kes lõpetasid oma sõidu 9. kohaga

Eesti naiskond koosseisus Piret Pormeister ja Triin Ojaste lõpetas oma teatesprindi poolfinaali 8. kohaga ning kuna poolfinaalidest saavad edasi kummagi sõidu viis paremat, siis finaalis Eesti naiskond ei sõida.