Eesti judokoondise peatreener Aleksei Budõlin võib Alievi esitusega rahule jääda.Foto: Mihkel Maripuu/Postimees
Spordivaria
2. märts 2013, 19:53

Eesti judokas Elnur Aliev sai Varssavis viienda koha

Eesti judokoondis sõitis reedel Varssavisse viimasele suuremale jõuproovile enne täiskasvanute Euroopa Meistrivõistlusi, mis toimuvad 25.-27.aprillil Ungari pealinnas Budapestis. Täna ainsa eestlasena võistlemas olnud Elnur Aliev saavutas kehakaalus 60 kg viienda koha.

Aliev alistas neli vastast ning pidi vastu võtma kaks kaotust. Koondise peatreener Aleksei Budõlin kommenteeris tänast võistluspäeva järgnevalt: „Võistlus kujunes väga töiseks ja andis palju infot nii Elnuri konditsiooni kui ka vastaste kohta. Elnuri 4 matšivõitu tulid kõik selge eelisega ehk ipponiga."

Budõlini sõnul andis tunda võistluskogemuse vähesus, ent Aliev oskab end väga hästi meelestada ning suuresti tänu sellele kujuneski tänane võistlus nii edukaks. Kokkuvõttes jäi ta Alievi maadlusega rahule.

Aasta alguses võttis Aliev Eesti Meistrivõistlustel kindla esikoha ning on samuti Euroopa tasemel häid tulemusi näidanud: 2012.a sügisel saavutas Minski Euroopa Karika etapil kolmanda koha ning Tampere EK etapil esimese koha.

Pühapäevasel võistluspäeval on maadlemas: Jevgeni Salejev, Grigori Minaškin, Aleksandr Marmeljuk ning raskekaallased Juhan Mettis ja Martin Padar.