Gert KullamäeFoto: Tairo Lutter
Korvpall
7. märts 2013, 20:30

Kullamäe: rünnak oli täna ikka väga koledate numbritega

Tartu Ülikool/Rock kaotas Balti liiga veerandfinaalide esimeses kohtumises Riias sealsele Barons kvartalsile 49:63 ja peab nüüd poolfinaali pääsuks koduse kohtumise võitma vähemalt 15 punktiga.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul oli täna peamiseks probleemiks ründepool: "Rünnak oli täna ikka väga koledate numbritega. Viskeprotsendid olid kehvad ja ei saanud me sisse ei korvi alt ega kaugelt ja tegime ka 18 pallikaotust. Võib öelda, et mängisime sisuliselt ilma rünnakuta. Kaitse pool oli enamvähem kui esimese veerandaja pehmus välja arvata," ütles Kullamäe.

"Ei tea, kas selline kehv mäng tuli suurest pingest või mängupausist, aga piltlikult öeldes oleme poolajal 14 punktiga taga. Ma arvan, et kodus oleme võimelised vahe tagasi tegema, aga see nõuab kindlasti paremat rünnakut kui täna," lisas Kullamäe.

Pärast paarinädalast mängupausi taas võistlustules olnud Tartu Ülikool/Rocki meeskond alustas Riias peetud kohtumist hästi, ent avaveerandaja keskel said võõrustajad hoo sisse ning 14:2 spurdi järel lõpetati esimesed kümme mänguminutit tartlaste 18:27 kaotusseisus.

Visketabavusega hädas olnud Rocki mehed suutsid teise veerandaja esimeste minutitega vahe viiele punktile mängida, ent Baronsi meesknna suurim punktitooja Maris Gulbis viis taas kodumeeskonna turvalisse kahekohalisse eduseisu. Esimene poolaeg lõppes Baronsi 38:29 eduseisus.

Teine poolaeg mängupilti olulist muudatust ei toonud ja Läti meistriliigas neljandat kohta hoidve Barons dikteeris kohtumist. Nii kolmanda kui neljanda veerandaja keskel jõudsid Rocki mehed viie-kuue punkti kaugusele, ent ikka leidus lätlastel mees, kes vahe taas kümnekonna punkti peale viis. Nii lõppeski skoorivaene mäng Baronsi kasuks tulemusega 63:49 ja TÜ/Rockil on ees korralik mägi, mida pühapäevases kodumängus ületada.

Selle hooaja väiksema punktiskooriga mängus oli Tartu Ülikool/Rocki resultatiivseimaks Timo Eichfuss 13 punkti ja viie lauapalliga. Justin Ingram lisas 10 punkti ja viis lauapalli.

Barons kvartalsi eest kogus parimana Maris Gulbis 21 punkti ja 11 lauapalli. Keskmängija Jekabs Rozitise arvele jäi 14 ja vahetusest sekkunud mängujuhi Jamar Diggsile 12 punkti.

Balti liiga veerandfinaalist edasipääsemiseks tuleb TÜ/Rockil pühapäeval Barons võita vähemalt 15 punktiga.