Prantsusmaa koondis astub täna vastu valitsevale maailmameistrile Hispaaniale.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
27. märts 2013, 00:06

Viktor Kassai punane kaart välkus taas ja Hispaania võitis Prantsusmaad (5)

Lisaks Lilleküla staadionil peetud jalgpalli MM-valikmängule, milles Eesti alistas 2:0 Andorra, oli eile üle maailma veel kavas 16 valikmängu. Õhtu ühes põnevamas mängus kohtusid jalgpalli suurriigid Prantsusmaa ja Hispaania ning valitsev maailmameister alistas vähese skooriga mängus 0:1 kodus mänginud prantslased.

I-alagrupis oli enne eilseid mänge liidriks Prantsusmaa, kellel oli koos 10 punkti. Hispaania koondis oli 8 punktiga neil kohe kannul ning seetõttu oli ka eilne mäng nende jaoks igati oluline: kaotuse korral oleks vahe kärisenud juba 5punktiliseks. Valitsevate maailma- ja Euroopa meistrite jaoks läks aga kõik ootuste kohaselt hästi, kui esimese väravateta möödunud avapoolaja järel viis Pedro nad 58. minutil juhtima. Lisaks välkus kohtumist vilistanud Viktor Kassai poolt 78. minutil teise kollase teeninud Paul Pogbale ka punane kaart ning külalised jäid ühe mehega enamusse. Rohkem väravaid küll mängus ei löödud, aga Hispaania läks koju kolme väärtusliku võidupunktiga. Alagruppi asus niisiis 13 punktiga juhtima Hispaania, 10 punkti on koos Prantsusmaal ja eile lahingut pidanud gigantidele järgneb Gruusia, kellel on aga koos alles 4 punkti. 

Eestlaste alagrupis ehk D-grupis nüpeldas Holland 4:0 Rumeeniat ning asus 18 punktiga kindlat liidriks. Eelmisel nädalal ka Eestist üle sõitnud hollandlaste poolt olid korra täpsed Rafael van der Vaart ning Jermain Lens, kaks korda sai jala valgeks Robin van Persie. Alagrupis hoiab 11 punktiga teist kohta eile Türgiga 1:1 viiki mänginud Ungari ning kõigest ühe punkti kaugusel on Rumeenia koondis. Eesti on hoolimata Andorra vastu teenitud võidupunktidest alles viiendal kohal, sest Türgi teenis viigi eest ühe punkti ja püsib ühepunktilise eduga Eesti ees. Andorra koondis pole seni tabelisse kirja saanud mitte ühtegi punkti.

A-alagrupis olid eile võistlustules kõik kuus meeskonda. Belgia alistas 1:0 Makedoonia ning Horvaatia oli hea lõpuspurdi abil 2:1 parem Walesi meeskonnast, kelle viis juba 21. minutil juhtima Tottenham Hotspuris palliv Gareth Bale. Alagrupi kolmandas mängus alistas Serbia 2:0 Šotimaa. Tabeli liidritena püsivad 16 punktiga Belgia ning Horvaatia, eilne võit tõstis Serbia kolmandaks ehk ühe punktiga ettepoole Walesist.

B-grupis võttis tabeli tipus trooniv Itaalia 2:0 võidu Malta vastu ning mõlemad väravad kirjutati Mario Balotelli nimele. Bulgaaria viigistas 1:1 Taaniga ja Tšehhi alistas võimsalt 3:0 Armeenia. Kui Itaalia koondis jätkab 13 punktiga alagrupis liidrina, siis teisel kohal püsiva Bulgaaria positsiooni eilne viik ei nõrgestanud ning kolmandal kohal püsib eilsete võidupunktide toel Tšehhi.

C-grupis demonstreeris eile oma jõudu Saksamaa, kes alistas koguni seisuga 4:1 lõppenud kohtumises Kasahstani. Lähemate konkurentide ees koguni poole punktisummaga ehk 8 punktiga juhtiva Saksamaa väravate eest vastutasid kaks korda täpne olnud Marco Reus ning korra tabanud Mario Götze ja Ilkay Gündogan. 2:2 mängisid eile viiki Põhja-Iirimaa ning Austria, kes on sarnaselt Rootsiga kogunud tabelisse 8 punkti. Svenssonitel on aga võrreldes teistega üks mäng vähem peetud.

E-grupi meeskonnad eile võistlustules ei olnud ning seal jätkab liidrina 11 punkti kogunud Šveits, kellele järgnevad 9 punktiga Albaania ning Island.

F-grupis hoiab esikohta Venemaa, kellel on koos 12 punkti. Teiseks tõusis eile hea lõpuspurdi teinud Iisrael, kes alistas 2:0 Põhja-Iirimaa. Kolmandal kohal on sarnaselt Iisraeliga 11 punkti kogunud Portugal, kes mängis eile ilma Cristiano Ronaldota, ent oli ka ilma oma superstaarita 2:0 parem Aserbaidžaanist.

G-grupp oli eile sarnaselt E-alagrupiga mänguvaba ja muutusi tabelis ei toimunud. Liidermeeskonnaks on Bosnia ja Hertsegoviina, järgnevad Kreeka ning Slovakkia.

H-alagrupis sai eile ebameeldiva üllatuse osaliseks Inglismaa koondis, kes pidi hoolimata Wayne Rooney 6. minuti eduväravast leppima lõpuks 1:1 viigiga Montenegro vastu. Tabelis tähendab see seda, et 12 punktiga on juhtimas just Montenegro, järgnevad 11 punktiga Inglismaa ja 8 punktiga Poola, kes alistas eile kodus mängudepäeva suurima skooriga ehk 5:0 San Marino.

OTSE: Kell 23:56: Inglismaa - Montenegro lõpetavad tänase mängupäeva 1:1 viigiga.

Kell 23:52: Ja vähemuses mänginud prantslased ei suuda mängu kulgu muuta ning Hispaania alistab Prantsusmaa 0:1.

Kell 23:47: Lõpuvile kõlas ka Belgias, kus belglased alistasid 1:0 Makedoonia.

Kell 23:46: Ja lõpuvile kõlab ka Walesis: kodumeeskond mängis maha oma hapra eduseisu ja Horvaatia võttis 1:2 võidu.

Kell 23:45: Vahepeal on läbi saanud mitmed mängud. Malta - Itaalia lõppes 0:2 külaliste võiduga, Saksamaa sõitis 4:0 üle Kasahstanist, Austria suutis viimase minuti väravast 2:2 viigistada Iirimaaga, Iisrael alistas hea lõpuspurdi toel 0:2 Põhja-Iirimaa ning Poola sai veel viimasel minutil kirja ühe tabamuse ja oli koguni 5:0 parem San Marinost.

Kell 23:42: Tuliseks on mäng läinud Walesis, kus avapoolaja 1:0 võitnud kodumeeskond on vahetult enne kohtumise lõppu jäänud hoopis 1:2 kaotusse Horvaatia vastu. 87. minutil on külaliste poolt täpne Eduardo.

Kell 23:40: Ohoh! Samal ajal on hätta sattunud ka inglased, sest Makedoonia viigistab Dejan Damjanovici väravast 1:1!

Kell 23:38: Ja prantslased on hädas: Paul Pogba saab punase kaardi ja jätab kodumeeskonna vähemusse!

Kell 23:37: Saksamaa - Kasahstani mängu jagub enne lõpuvilet veel üks värav ning kodumeeskond asub Marco Reusi tänasest teisest tabamusest 4:1 juhtima.

Kell 23:34: Aga väravatesadu ei ole tänaseks veel läbi! Horvaatia viigistab 1:1 Walesiga, viigivärava autoriks Dejan Lovren. Kohtumist jääb mängida ligikaudu 10 minutit. Samal ajal on Iisrael sattunud heasse hoogu ning nii on lühikese ajaga Põhja-Iirimaa - Iisraeli kohtumises seis 0:2. Jala saavad valgeks Lior Refaelov ning Eden Ben Basat.

Kell 23:29: Mäng on läbi ka Hollandis, kus kodumeeskond sai veenva 4:0 võidu Rumeenia vastu. Holland suurendab oma punktiskoori alagrupis sellega 18 punktini, teisel kohal on täna viiki mänginud Ungari ning siis järgnevad Türgi ja Eesti.

Kell 23:26: Tänaseks on pallid kokku pakkinud Serbia ja Šotimaa ning väljakuperemehed võtsid teenitud 2:0 võidu. Serbial on pärast tänast mängu tabelis 7 punkti, aga kui hetkel Horvaatia vastu 1:0 juhtiv Wales ei väärata, siis ei õnnestu serblastel siiski neist ette tõusta. Šotimaa on solidaarselt kahe punktiga alagrupis viimasel kohal.

Kell 23:24: Hollandil ei olnud tänaseks veel väravatekraan kinni keeratud: 90. minutil viib Jermain Lens Hollandi - Rumeenia kohtumises kodumeeskonna 4:0 ette! Rumeenia on täna ikka väga sügavale maha maetud... 

Kell 23:16: Prantsusmaa - Hispaania 0:1! Värava saab külaliste poolt kirja Pedro ning kolm võidupunkti viiks Hispaania alagrupi liidriks. Hõisata on siiski veel vara, sest mängida on jäänud ligi pool tundi. Lisaks kaotusseisule on Prantsusmaa saanud vahepeal veel halbu uudiseid, sest kollase kaardi teenis Yohan Cabaye, kes peab nüüd teise kollase kaardi tõttu järgmise MM-valikmängu vahele jätma. Hispaania poolt on täna kollase kirja saanud Xavi.

Kell 23:14: Lõpuks on skoor avatud ka Belgia - Makedoonia mängus, kus kodumeeskond on läinud 1:0 juhtima, väravaga sai hakkama Eden Hazard.

Kell 23:11: Lõpuvile on kõlanud Taani - Bulgaaria kohtumises, mis lõppeb 1:1 viigiga. Bulgaaria jaoks tähendab viigimäng seda, et neil ei õnnestu kuidagi lähemale astuda alagrupi liidrile Itaaliale, kes on hetkel 2:0 juhtimas Malta vastu. Hea uudis polnu viik ka Taanile, sest neljandast kohast kõrgemale neil tõusta ei õnnestunud.

Kell 23:06: Poola publik saab täna näha mängu kogu raha eest: kodumeeskond on juba 4:0 juhtimas San Marino vastu. Kohtumise 61. minutil kõmmutatud värava autoriks on Lukasz Teodorczyk.

Kell 23:04: Jätkuvalt on nullimängu tegemas Belgia - Makedoonia, Põhja-Iirimaa - Iisrael ning Prantsusmaa - Hispaania. Viimases kohtumises on muidugi viimastel minutitel olnud ka keeruline skoori avada, sest meeskonnad on alles väljakule naasmas, aga loodame, et teisel poolajal on siiski sellest mängust midagi põnevat teatada!

Kell 23:01: Holland on otsustanud kodus purustada ka oma tänase vastase ning nii on Hollandi - Rumeenia kohtumises juba tablool meile eelmisest reedest tuttav seis 3:0. Oma teise värava sai kirja Robin van Persie. Ka Serbia on kodus oma eduseisu suurendanud ning läinud Šotimaa vastu juhtima 2:0, värava autoriks taas Filip Djuricic.

Kell 22:55: Väravatesadu jätkub ka Poolas: seis kohtumises Poola - San Marino on 50 minuti järel 3:0. Oma teise tabamuse saab kirja Robert Lewandowski. H-alagrupis on Poola hetkel 5 punktiga neljandal kohal ning sama palju on kogunud ka Ukraina, kelle kohtumine on nüüdseks lõppenud: Ukraina - Moldova mängu seisuks jäi 2:1.

Kell 22:54: Jala on valgeks saanud ka kasahhid ning kohtumise 46. minutil on täpne Heinrich Schmidtgal. Seis Saksamaa - Kasahstani mängus on nüüd siis 3:1.

Kell 22:51: Ja nagu sai öeldud, et Serbia - Šotimaa mängus on skoor avamata, nii läksid väljakuperemehed 1:0 juhtima. Serbia värava autoriks kohtumise 60. minutil oli Filip Duricic. Samal ajal on Hollandi - Rumeenia kohtumises tabloole tulnud seis 2:0, sest jala sai valgeks Robin van Persie.

Kell 22:48: Skoor on seni avamata vaid neljas mängus: Serbia - Šotimaa, Belgia - Makedoonia, Põhja-Iirimaa - Iisrael ja Prantsusmaa - Hispaania

Kell 22:45: Väravad, väravad, väravad! Ukraina - Moldova kohtumise 80. minutil lööb tabloole 2:1 Alexander Suvorov. Samal ajal on Taani - Bulgaaria mängus majja löödud 1:1 viigiseis, sest 63. minutil realiseeris penalti Daniel Agger.

Kell 22:40: Mario Balotelli teeb seda taas: Malta - Itaalia mängus on enne avapoolaja lõppu tablool numbrid 0:2.

Kell 22:38: 2:0 on praeguseks seis Ukraina - Moldova mängus, seekord sai 71. minutil jala valgeks Jevgeni Hacherydy. Vahetult enne poolaja lõppu on viigiseis tabloolt pühitud ka Iirimaa - Austria kohtumises, sest kodumeeskonna viis 2:1 juhtima oma teise värava kirja saanud Jonathan Walters.

Kell 22:34: I-alagrupi põnevusmängus Prantsusmaa ja Hispaania vahel pole seni veel midagi üleliia põnevat juhtunud. Kohtumist on mängitud 31. minutit ning meeskonnad on mängimas sellistes koosseisudes: Prantsusmaa poolt Lloris, Jallet, Varane, Sakho, Evra, Cabaye, Pogba, Matuidi, Valbuena, Benzema ning Ribery, Hispaania poolt aga Valdes, Arbeloa, Pique, Ramos, Monreal, Busquets, Alonso, Xavi, Pedro, Iniesta, Villa. Seis alagrupis on piisavalt intrigeeriv, sest liidriks on 10 punktiga Prantsusmaa, tiitlikaitsja Hispaania jääb maha kahe punktiga.

Kell 22:30: Türgi - Ungari kohtumine on lõppenud ning seis tablool jäigi 1:1. Samal ajal on oma kohtumise 61. minutil saanud jala valgeks Andrei Yarmolenko ning Ukraina - Moldova mängu juhivad 1:0 ungarlased. Taani - Bulgaaria mängus viis Stanislav Manolev 0:1 ette Bulgaaria koondise. 

Kell 22:23: Ja sakslased ei anna täna armu: Saksamaa - Kasahstani mängus on seis 35 mänguminuti järel juba 3:0. Seekord sai jala valgeks Ilkay Gündogan. Oma skoori on kohtumises Wales - Horvaatia avanud ka väljakuperemed ning Wales juhib Gareth Bale'i realiseeritud penalist 1:0. 11 meetri karistuslöögi järel on seis 1:1 kohtumises Iirimaa - Austria, sest kodumeeskonna poolt oli penalti realiseerimises täpne Jonathan Walters.

Kell 22:20: KÕMM! Tundub, et Saksamaal on täna lihtne tööpäev, sest Mario Götze viib sakslased 2:0 Kasahstani vastu juhtima. Saksamaa on C-alagrupis hetkel 13 punktiga ka liider, Kashastani mehed 1 punktiga eelviimased, edestades nullimehi Fääri saari. Samal ajal on 2:0 tabloole võlunud ka Poola, kes mängib San Marinoga. Poolakate väravate autoriteks on Robert Lewandowski, kes realiseeris penalti, ning Lukasz Piszczek.

Kell 22:16: Oma kohtumise viimast 10 minutit mängivad Türgi - Ungari ning seis on endiselt 1:1. Täna Andorrat võitnud eestlaste jaoks oleks meeldivam, kui võidupunktid viiks koju Ungari, kes on alagrupis teisel kohal, sest Türgi on hetkel meiega võrdselt 6 punkti.

Kell 22:13: Nüüdseks on avavile kõlanud kõigis tänastes MM-valikmängudes ja hetkel on käimas 14 matši! Jalgpalli jagub igale maitsele ning omavahel on mõõduvõtmist alustanud ka Hispaania - Prantsusmaa! Samal ajal on aga Wayne Rooney avanud Inglismaa - Montenenegro kohtumise 6. minutil kohe skoori ja inglased on 1:0 juhtimas. Samuti on nüüd seis 1:0 kohtumises Saksamaa - Kasahstan, sest sakslased on saanud juhtima Marco Reusi väravast.

Kell 22:00: Mario Balotelli on realiseerinud Itaalia jaoks penalti ning kohtumises Malta - Itaalia juhivad itaallased 0:1. Samuti on skoor avatud Iirimaa - Austria mängus, mida Austria juhib 0:1 Martin Harniku väravast. Põnevaks on läinud seis ka Türgi - Ungari valikmängus, sest kohtumise 71. minutil on 1:1 viigistanud Daniel Böde.

Kell 21:57: Skoor on avatud ka Türgi - Ungari mängus, kui Türgi viib 62. minutil 1:0 juhtima Burak Yilmaz!

Kell 21:55: Nüüdseks on toimumas koguni 12 MM-valikmängu! Ainukesena on siiani skoori tehtud Hollandi - Rumeenia kohtumises, kus van der Vaart viis hollandlased 1:0 juhtima. Skoorita kulgevad seni Türgi - Ungari, Ukraina - Moldova, Taani - BulgaariaSerbia - Šotimaa ja Poola - San Marino mängud.

Hetk tagasi alustasid omavahelisi matše Belgia - Makedoonia, Wales - Horvaatia, Malta - Itaalia, Saksamaa - Kasahstan, Iirimaa - Austria ja Põhja-Iirimaa - Iisrael.

Kell 21:47: Kohtumist on alustanud ka Holland - Rumeenia ning seis on van der Vaarti 12. minuti väravast 1:0! 15 punkti kogunud Holland on alagrupiliider, Rumeenia hoiab 10 punktiga kolmandat kohta Eesti ja Türgi ees. Oma mängu on alustanud ka Poola - San Marino, ent seal on seis alles 0:0. Väravateta mööduvad seni ka Serbia - Šotimaa, Türgi - Ungari, Ukraina - Moldova kohtumised.

Kell 21:32: Pall on mängu pandud ka kohtumises Serbia - Šotimaa. Need A-alagrupi koondised asuvad vastavalt neljandal ning kuuendal kohal, alagruppi juhib Belgia.

Kell 21:26: Türgi - Ungari mängus lõppes avakohtumine väravavate viigiga ja mäng oli niivõrd puhas, et ka kaarte ei pidanud kohtunik kummalegi poolele jagama. Võidupunkte vajaksid mõlemad meeskonnas, sest Ungari on siiani kogunud 10 punkti ja kaotab sellega 5 punktiga alagrupi liidrile Hollandile, Türgil oli enne mängu algust kogutud 6 punkti ehk sama palju, kui Eestil pärast tänast võitu Andorra üle.

Seni alanud kohtumistes on väravateta viigid  majas ka Ukraina - Moldova mängus ning avavile saanud Taani - Bulgaaria kohtumises. Ukraina hoiab H-alagrupis kolmandat kohta ja Moldova on viies, Bulgaaria on B-alagrupis hetkel Itaalia järel teisel kohal ning Taani hoiab neljandat kohta.

Kell 21:08 - Omavahel kohtuvad Türgi ja Ungari, kohtumises on mängitud 37. minutit. Samal ajal on omavahel vastamisi ka Ukraina ja Moldova, kus mäng on alles alanud. Mõlemad kohtumises on seis 0:0.

Tulemused:
Prantsusmaa - Hispaania 0:1
Inglismaa - Makedoonia 1:1
Poola - San Marino 5:0
Põhja-Iirimaa - Iisrael 0:2 
Iirimaa - Austria 2:2
Saksamaa - Kashastan 4:1
Malta - Itaalia 0:2
Wales - Horvaatia 1:2
Belgia - Makedoonia 1:0
Türgi - Ungari 1:1
Holland - Rumeenia 4:0
Serbia - Šotimaa 2:0
Taani - Bulgaaria 1:1
Ukraina - Moldova 2:1
Eesti - Andorra 2:0
Armeenia - Tšehhi 0:3
Aserbaidžaan - Portugal 0:2