Taribo WestFoto: Scanpix Sweden
Jalgpall
4. aprill 2013, 18:27

Mart Poomi kunagine klubikaaslane valetati 12 aastat nooremaks?!

Belgradi Partizani endine president Zarko Zecevic esines üllatava avaldusega, kui väitis, et omal ajal klubis mänginud värvikas nigeerlane Taribo West oli tegelikult koguni 12 aastat vanem kui ametlikud paberid näitasid.

"Ta liitus meiega ja ütles, et on 28-aastane. Hiljem saime me teada, et tegelikult oli ta sel hetkel juba 40-aastane, aga kuna ta mängis sellele vaatamata hästi, ei kahetse ma tema palkamist," meenutas Zecevic aastat 2002, mil West Partizaniga liitus.

Nigeeria koondise eest 41 kohtumist pidanud West on kuulunud ühte klubisse ka legendaarse Eesti väravavahi Mart Poomiga - hooajal 2000/2001 kuulus põhiliselt keskkaitsjana tegutsenud aafriklane Derby County ridadedesse.

Oma pika klubikarjääri jooksul esindas West teise seas ka näiteks Milano Interit ja AC Milani. Tegevmängija karjääri lõpetas ta aastal 2008 ehk et kui Zecevici andmed on õiged, oli ta sel hetkel 46-aastane.

West kuulus ka 1996.a Atlantas olümpiakulla võitnud Nigeeria koondisesse, kusjuures ka mitmeid teisi tolle koondise staarmängijaid nagu näiteks Nwakwo Kanut ja Jay-Jay Okochat on süüdistatud enda nooremaks valetamises.