Robert Rooba. Foto: Tairo Lutter
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
9. aprill 2013, 07:00

Eesti hokimaffia punus Espoosse pesa (3)

Eesti jäähokikoondislane Robert Rooba sõlmis järgmiseks hooajaks uue lepingu Soome kõrgliigaklubiga Espoo Blues, kus hakkab mängima ka teine eestlane Siim Liivik. Kas Eesti maffia aitab klubil mudast üles tõusta?

Lõppenud hooajal sai Blues meistrisarjas 14 klubi seas 12. koha vaatamata tõigale, et nimekatesse mängijatesse investeeriti suuri summasid. Tulemuse puudumise tõttu tehakse hooajal 2013–14 panus noormängijatele ning 1+1 lepingut pakuti ka 19aastasele Roobale, kes tänavu mängis lõviosa ajast Bluesi A-klassi meeskonnas.

"Enne noorte play-off’i öeldi, et minuga lepingut ei jätkata, aga lisati, et otsus pole lõplik. Kui play-off läbi, tuli kõne ja peagi olid allkirjad paberil. Mul oli ka teisi võimalusi, ent arutasin isaga ja Blues on läbilöögi üritamiseks parim variant. Samuti on minust viie aastaga saanud Espoo inimene ja jätkan meeleldi tuttavas keskkonnas," räägib Rooba.

Miks Blues Eesti noormehe osas meelt muutis? Sest Rooba esitused A-klassi play-off’is olid silmapaistvad. Meeskond võitis hõbemedali ja Rooba arvele jäi 12 mänguga 10 resultatiivsuspunkti. Plaanide järgi neile noortesarjades lisa ei tule – õpipoisiaeg sai ümber ja aeg on küps mängida jäähokit täismeestega.

"Sain meeste mängu maitsta ka tänavu, kui veetsin kolm mängu laenul esiliigaklubis KooKoo ja kaks korda kuulusin ka Bluesi põhisatsi. Järgmisel hooajal sihin läbilööki. Kui olen sama hea, kui A-klassi play-off’is, siis ei ole Bluesi esinduskoosseisu mahtumisega probleeme. Klubisse tuleb uus treener ja kõik mehed alustavad puhtalt lehelt. Vanad teened ei maksa," räägib Rooba.

Eesti koondislast veenis Bluesis jätkama ka 2011. aastal Helsingi IFKiga Soome meistriks tulnud Siim Liiviku liitumine Espoo klubiga.

"Siim on olnud mulle viie Soomes elatud aasta jooksul mentoriks. Väga äge, et Eesti maffia on nüüd ühes satsis koos!"

Bluesi meeskond alustab valmistumist hooajaks 2013–14 2. mail. Rooba aga puhkust ei naudi, sest pühapäeval alustab Eesti meeskond tema osalusel Ukrainas Donetskis

1. divisjoni B-grupi (mängib kohtadele 23.–28.) MM-turniiri, kus vastasteks Leedu, Holland, Poola, Rumeenia ja Ukraina.