Aleksander Marmeljuk (sinises) pani selili olümpiavõitja enda!Foto: Arno Saar
Spordivaria
27. aprill 2013, 14:47

JUDO EM: ükski Eesti sportlane kaheksa parema sekka ei pääsenud (5)

Budapestis toimuvatel judo Euroopa meistrivõistlustel olid täna võistlustules neli Eesti sportlast. Oma avamatšid võitsid Juhan Mettis, Aleksander Marmeljuk (alistas olümpiavõitja Ilias Iliadise!) ja Grigori Minaškin, kuid et järgmises ringis pidid kõik kolm leppima kaotusega, siis tuleb tõdeda, et ükski Eesti judoka EMil kaheksa parema sekka ei pääsenud.

Kaalukategoorias üle 100 kg kohtus Juhan Mettis esimeses ringis Aserbaidžaani judoka Emil Tahiroviga ning võitis 2:40 kestnud kohtumise ipponiga. Järgmises ringis kohtus Mettis sloveeni Matjaz Cerajga ning kaoats ipponiga.

Martin Padar pidi aga avaringis vastu võtma kaotuse, kui jäi ipponiga alla valgevenelasele Ihar Makaraule ning sellega oli tema võistlus ka kiirelt lõppenud.

Kaalukategoorias kuni 90 kg alustas Aleksander Marmeljuk võidukalt, kui alistas teises ringis olümpiavõitja ja kahekordse
maailmameistri kreeklase Ilias Iliadise, kes hoiab ka maailma edetabelis kolmandat kohta. Loosi tahtel oli mõlemal judokal esimene ring vaba ning omavahel kohtusidki nad teises ringis. Kui maadeldud oli poolteist minutit, sooritas Marmeljuk ipponi väärilise heite ning siirdus kolmandasse ringi, kus vastaseks oli sakslane Marc Odenthal. Paraku võitis ipponiga Odenthal.

Kaalukategoorias kuni 100 kg kohtus Grigori Minaškin esimeses ringis tšehhi Michal Horakiga ja võitis matši samuti ipponiga. Järgmises ringis kohtus Minaškin prantslase Cyrille Maret'ga ja kaotas ipponiga.