Spordivaria
5. mai 2013, 09:04

Ants Oscar Pertelson saavutas juuniorite judo EK etapil teise koha

19-aastane judoka Ants Oscar Pertelson võitis Kaunase juuniorite Euroopa karika etapil kehakaalus -66kg  hõbemedali.

Tema kehakaalus oli kokku 27 võistlejat üheteistkümnest eri riigist. Kokku viis matši teinud Pertelson püsis kuni finaalini võitmatuna. Pertelsoni vastaseks esimeses ringis oli soomlane Villanello, seejärel alistas ta järjest Leedu, Poola ja Suurbritannia judokad.

Finaalis kohtus Pertelson pikaajalise soomlasest rivaali Njiega ning tasavägises kohtumises sai otsustavaks just üks karistus. Soomlane juhtis pikalt matši yuko'ga, minut enne lõppu sooritas Pertelson waza-ri väärilise heite, mis siiski pärast kohtunike arupidamist otsustati muuta madalamaks hindeks ehk yuko'ks. Kuna hindeid oli mõlemal võrdselt, otsustas võitja just see üks karistus ning Pertelsonile seega Kaunasest teine koht.


Teine samas kaalus võistlev Eesti judoka Ants Tiido saavutas kolme võiduga seitsmenda koha. Kehakaalus -73kg jõudis Kristo Sauela kolme võiduga veerandfinaali, kuid sealne kaotus viis ta lohutusringidesse, kus Sauela enam võidurõõmu maitsta ei saanud.

Pühapäeval on võistlemas ülejäänud Eesti koondis ning raskekaalus on lootused Hennrich Sildveeril, kes võitis eelmisel aastal samal turniiril esikoha ning läheb tiitlit kaitsma. Samuti võidutses ta  aprillis kodusel Tartu juuniorite EK- etapil.