Foto: Tairo Lutter
Korvpall
17. mai 2013, 20:55
Vaata galeriid!

OLEMAS! Kalev/Cramo krooniti kolmandat aastat järjest Eesti meistriks (10)

Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalseeria jätkus (ja lõppes) täna Tartus. Kalev/Cramo alistas Tartu Ülikool/Rocki kindlalt 81:69 ja krooniti kolmandat aastat järjest Eesti meistriks. Kolmandat aastat järjest võitis Kalev seejuures seeria neli-null.

Kalev tegi vahe sisse juba esimese veerandajaga, mis võideti 11 punktiga 27:16. Teisel veerandajal õnnestus Rockil vahe korraks miinus kuue peale vähendada, kuid siis spurtis Kalev taas eest, Rocki enam ohtlikult lähedale ei lubatudki ja võeti lõpuks kindel 81:69 võit.

Võitjate resultatiivseimana viskasTy Abbott 16 punkti, Frank Elegar lisas 15 punkti ja 12 lauapalli. Rain Veideman viskas Rocki kasuks 19 silma. Statistika

Finaalseeria väärtuslikeimaks mängijaks valiti Tanel Sokk. 

Mängu käik

4. veerandaeg

Kalev/Cramo võidab neljanda finaalmängu 81:69 ning on seega kolmandat hooaega järjest Eesti meister

Arike: "Eesti meistrivõistlused on selleks korraks läbi. Paari kuu pärast ootavad esimesed koondise mängud, loodame suve lõpuks 2015. aasta EM-finaalturniiri kohta! Enne veel U20 EM Tallinnas. Aitäh kaasa elamast, head lugejad!"

Arike: "Kalevi leer skandeerib: 4-0! 4-0! 4-0!" 

Käib tänavuste Eesti meistrivõistluste viimane minut 

Arike: "Kalevi fännid võtavad hõisetega vastu platsilt lahkuva Škele. Saab jälle tähistama hakata - nagu ka kahel eelmisel aastal ühel ilusal maikuu päeval!" 

1:44 mängida, Kalev juhib 78:60 ja meistritiitel on kohe-kohe tõsiasi 

Arike: "Veideman teeb 5. vea ja publik võiks tema küll kõva aplausiga pingile saata." 

Arike: "Kullamäe nõuab, et hakata vigu raiuma. Alla pole veel antud, Škele paneb seekord ühe vabaviske sisse."

3:41 mängida, Kalevi edunumbrid on 71:53 

Arike: "Kui Abbottil juba sellised visked sisse lähevad (viimase sekundi kolmene), pole enam millestki rääkida. Õhtuleht teatab, et Eesti meister on selgunud." 

4 ja pool minutit mängida, Rockil ei õnnestu midagi ja Kalev juhib 66:53. Kalevil on juba meistrisärgid väljaku kõrvale toodud!

6 minutit mängida, Kalev juhib 66:51 

Arike: "Täpselt nagu ka varasemates mängudes. Kalevil on Rocki mõnele õnnestumisele vastus olemas. Nüüd andis Veidemani läbimurre korraks lootust, aga McLeodi kaugvise ja Abbotti kiirrünnak hoiavad Kalevit ohutus kauguses." 

McLeod põrutab kolmese, Abbott kahese ja Kalev juhib 64:48 

Arike: "Rock jätkab oma kõige kiirema viisikuga: Ingram, Veideman, Saage, Doronin, Toome." 

Veerandaja esimene korv Doroninilt. Mängida 7:45 ja Kalev ees 59:46 

Arike: "Viimased 10 minutit ja -15. Varsti on aeg hakata Olympiacost tegema." 

3. veerandaeg

Arike: "Poolajal olnud vahe püsib. Kalev mängib rahulikult oma mängu ega lase end häirida kohatistest tagasilöökidest. Sest kaitses seistakse korralikult ja rünnakul tuleb sekka ilusaid õnnestumisi (Elegari pealtpanek, Abbotti vaheltlõige ja korv)." 

Dorbek tabab veerandaja viimasel sekundil kahese ja Kalev/Cramo juhib enne viimast veerandaega 15 punktiga 59:44 

Arike: "Rock pole üle viie minuti punktigi saanud. Kaitses on seistud hästi, aga kui sa sisse ei viska, siis järele ei jõua." 

Pealtpanek Elegarilt, vaheltlõige ja korv Abbottilt ning Kalev juhib 57:41, kui veerandaja lõpuni poolteist minutit 

Arike: "Rock on unustanud teravuse, loobitakse ainult kolmeseid. Pärast kaht edukat katset pole rohkem läinud. Ja ei saa Neljubov isegi alt sisse." 

Wilkinson tabab, Kalev visanud veerandajal vaid kuus silma. Külalised siiski üsna turvaliselt ees 53:41 

Arike: "Taas üks time-out. Kalevlastel näib olevat pärast kerget esimest poolaega keskendumisprobleeme, sest palle kaotatakse liiga kergelt."

Arike: "Vabandage, et kogu jutt käib ainult Rocki teemal, aga me ju ihkame mingitki põnevust korvpallifinaali (isegi juhul, kui oled Kalevi fänn)! Või kuidas?" 

Pool kolmandast veerandajast mängitud, Kalevi eduseis ikka 51:41 

Arike: "Ka publik on elavnenud, aga eelmise mängu aegse mölluni jääb veel tükk maad. Rahva hullumeelse abita Rock siis võitu välja ei tiri." 

Arike: "Kalevi time-out'ile vastab Rock maa-alaga. Saab palli kätte ja ebasportliku vea ka. On koht ka emotsionaalseks tõusuks ja järele tulemiseks!" Kalev juhib kümnega 51:41 

Arike: "Nonii! Kas on veel lootust, et lõpp läheb põnevaks? Olympiacos tuli kord CSKA vastu 6 minutiga välja 19-punktilisest kaotusseisust. Rockil on pärast kaht korralikult välja mängitud kolmest -11 ja aega ligi 17 minutit." 

Kolmesed Veidemanilt ja Toomelt ja Kalevi eduseis kahanenud 51:40-le. Arrak võtab aja maha  

Elegar 51:34 

Veerandaja esimesed punktid Elegarilt. Kalev juhib 49:32 

Arike: "Niisiis, kas tänavuse hooaja viimane poolaeg? Kalevit lahutab kullast 20 minutit, miinuseid võidakse lubada endale kuni 14."

2. veerandaeg

Škele tabab vabaviske ja Kalev/Cramo on võitnud esimese poolaja 47:32

Kalevi resultatiivsemad: Škele 10, Elegar ja Wilkinson 9 punkti

Rocki resultatiivsemad: Neljubov 10, Doronin 6, Veideman 5 punkti

Lauapallid on Kalevile 21-10, kolmesed vastavalt 10st 6 ja 9st 2. Vaid pallikaotusi on Kalevil 12, Rockil 8. 

Arike: "Ka selle veerandaja lõpetas Kalev spurdiga, seekord 11:2. Neist punktidest 7 läks Elegari arvele. Mõlema veerandi lõppude spurdid teevad kokku 20:2. Kalev naudib vaheajal teenitult 15-punktilist ülekaalu."

Elegar vajutab pealt ja vahe +14 (46:32) Kalevile 

Škelelt vaheltlõige ja kahene ning Kalev juhib 42:30 

Arike: "Rockil ei taba ka täiesti vabad kolmesed (Saage, Ingram, Doronin) ja niimoodi vahet ei vähenda. Kalev on tabanud 6 ja Rock 1 kaugviske. Lisaks torgitakse järjest vastaseid mõttetult olukorras, kus vead täis. Mäng on tasakaalustunud, aga kõik see kokku aitab Kalevil avaveerandil sisse tehtud vahet hoida."

Kalevi eduseis oli kahanenud kuuele punktile, siis aga 2+1 Elegarilt ja Kalev juhib 39:30 

Pool teisest veerandajast mängitud, Kalev juhib 36:26 

Dorbek tabab järjekordse kolmese, Kalevi vastav number on hetkel kaheksast kuus! Doronin vastab aga kahe korviga ja Kalevi edunumbrid on 33:24

Arike: "Dimša paneb veel ässa ja lõpuks kutsub Kullamäe pingilt Doronini." 

Wilkinson tabab kolmanda kolmese ja Kalev ees 30:20 

Tartu taas maa-alas 

Arike: "Neljubov sähvatab kahel korral, aga Saage jääb pallist ilma moel, kuidas Kullamäe väljendi kohaselt eluilmas ei tohi." 

Neli punkti järjest Neljubovilt ja Rock taga 20:27. Arrak võtab aja maha 

Arike: "Hambameeste sõnul saab Rocki jokker olla veel McLeod. Varrak ongi tolle mehe põllule lubanud ja tema pole nende minutitega küll midagi vussi keeranud." 

1. veerandaeg

Esimene veerandaeg on lõppenud, Kalev/Cramo juhib 11 punktiga 27:16

Arike: "Veerandaeg lõppes Kalevi 9:0 spurdiga. Kui mängu algus jättis Rockilt normaalse mulje, siis pärast esimesi vahetusi tuleb selge vahe sisse. Kalev teeb rünnakul, mida tahab - 27 punkti 10 minutiga!" 

Arike: "Ingram ja Veideman puhkavad ja Kalev teeb kohe minutiga 7:0 spurdi. Enne Dimšalt, nüüd Kriisalt asjatu viga (vead on täis) ja Bamba saab kaks kerget vabaviset." Need tabavad ja Kalev juhib 27:16 

Rock läks üle maa-ala kaitsele 

Arike: "Dimša on nii rünnakul kui ka kaitses teinud ainult miinusmärgiga asju." 

Wilkinson tabab kolmese, Škele kahese ja Kalev juhib 23:16 

Arike: "Täna on väljas suur suvi, saal palavam ja õhku kah kohe vähem kui kaks päeva tagasi. See mõjutab ka mängijaid ning treenerid peavad tavapärasest rohkem vahetama."

3:11 veerandaja lõpuni ja platsile tuleb Kalevi "paha poiss" Keith McLeod 

Arike: "Nagu kolleeg Martin Šmutov mõni tund tagasi analüüsis kirjutas, ei ole Dimšat võimalik platsile saata. Tundub, et Kullamäe pole analüüsi lugenud." 

Škele tabab kolmese ja Kalev ees 15:11. Kullamäe võtab aja maha 

Pool esimesest veerandajast mängitud ja Rock juhib 11:10 

Elegar tabab kahest vabaviskest ühe ja seis viigis 10:10 

Arike: "Sokk on visanud Saage vastu 6 punkti ja pikem mees Kurbas tuuakse Kalevi mängujuhti hakkima." Rock juhib 10:9 

Arike: "Veidemani kiirus ei jäta küll muljet, et põlv teda praegu segaks. Temalt juba 5 punkti ja see annab Rockile lootust." 

Korvid Sokult ja Abbotilt ja Kalev asub juhtima 7:5 

Esimesed korvid visatud - Rocki poolelt täpsed Allingu ja Veideman, Kalevi poolelt Sokk. Rock ees 5:2

Arike: "Kui publik ja Rock on samasuguse energiaga nagu eelmises mängus pärast Ingrami eemaldamist, võib veel kõike oodata." 

Arike: "Meeskonnad on tutvustatud. Väljakul on ja teevad sooja nii Rain Veideman kui ka Keith McLeod. Veidemanil on soojendussärk pealt aetud, nii et tema tuleb algviisikus!" 

Ville Arike Tartust: "Taas täismaja publikut. Kohal on ka Tartu Vaim ise!" 

Algviisikud

TÜ/Rock: Veideman, Ingram, Saage, Toome, Allingu

BC Kalev/Cramo: Sokk, Abbott, Kaljupank, Elegar, Fall

------ 

Kalev/Cramo võitis esimesed kaks mängu Tallinnas 83:69 ja 72:71 ning seeria kolmanda kohtumise Tartus 67:58. Kalevlaste poolt on taas rivis kolmemängulise keelu ära kandnud tagamängija Keith McLeod, Tartu Ülikool/Rocki leer loodab, et eelmisest kohtumisest eemale jäänud Rain Veideman pääseb täna siiski väljakule.