Foto: Tairo Lutter
Korvpall
29. mai 2013, 07:00

Balti korvpalliliiga on laienemas Soome ja Rootsi (1)

Eile uurisid Soome ja Rootsi korvpallijuhid kohtumisel Riias Eesti ja Läti kolleegidelt oma riikide klubide võimalusi liituda nii Balti meeste kui ka Eesti-Läti naiste liigaga.

Eesti korvpalliliidu peasekretäri Karel Loide sõnul polnud mõne nädala eest Leedust tulnud sõnum sealsete klubide loobumise kohta tõsine ning Balti liiga on jätkamas eelmise hooaja lainel.

"Tean, et Eestist on huvitatud kõik liigas eelmisel hooajal osalenud klubid, Lätist samamoodi ja ega Leeduski suuri muutusi tule. Balti liigas mängimisest on huvitatud ka teine Kasahstani klubi – nemad on nõus kõik mängud võõrsil pidama ja teatud raha tooma, ühe võistkonna saaks juurde võtta," tutvustas Loide tähtede seisu.

Rootslased uurisid eelkõige Balti liiga formaati, neil on lisanduvaid mänge riigi meistrivõistluste tihedasse kalendrisse küllalt raske mahutada. Soomest on huvi konkreetsem ja selged ka kaks-kolm potentsiaalset Balti liigaga liitujat.

"Soome meister peaks saama koha uuele EuroCupile, järgmiste kohtade saajad aga otsivad ka muud väljundit koduse liiga kõrvale," selgitas Loide.

Kas pole ohtu Balti liiga liigsuureks laienemiseks? "Peame jah jälgima, et regionaalne printsiip ära ei kaoks. Väljastpoolt saab lisada üksikuid paremaid klubisid, mis mahuksid liiga formaati," nentis Loide.

Nii meeste Balti kui ka naiste Eesti-Läti liiga esindajatel on käimas läbirääkimised potentsiaalsete peasponsoritega. Suurtoetaja puudumine oli leedulaste äsjase nurina peamine põhjustaja.