Nagu vapilt näha, asutati Gibraltari Jalgpalliliit juba 1895. aastal. Euroopa vutiperre võeti nad vastu tänavu ehk 118 aastat hiljem.
Jalgpall
2. juuni 2013, 16:27
Galerii! Video Gibraltari koondise võidust Fääri saarte üle

Allkirju veel paberil pole, aga Eesti vutikoondis kohtub Gibraltariga (6)

Kui suulised kokkulepped peavad, kohtub Eesti jalgpallikoondis 2014. aasta esimeses pooles kahes maavõistluses Euroopa uusima vutiriigi Gibraltariga.

"Eelmisel nädalal Londonis toimunud UEFA (Euroopa Jalgpalliliit) kongressil vestles Eesti delegatsioon Gibraltari omaga ja suusõnaliselt lepiti kokku maavõistlused 2014. aasta märtsiks Gibraltaril ja maiks Eestis. Aga vastavaid allkirju esialgu paberil ei ole," valgustas olukorda Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht.

Vaata galeriid, kuidas Gibraltaril tähistati UEFA liikmeks saamist!

Gibraltar võeti UEFA 54. liikmeks tol samal eelmise nädala kongressil. Esimesed ametlikud maavõistlused peab 30 000 elanikuga Suurbritannia ülemereterritoorium usutavasti sel suvel, valikmängudega alustatakse 2014. aasta sügisel, kui algab 2016. aasta EMi valiksari.

Kuigi Gibraltari näol on tegemist rahvaarvu poolest UEFA väikseima liikmesriigiga (seni oli selleks 32 000 elanikuga San Marino), siis võib eeldada, et täielikuks peksupoisiks ei kujuneta. Näiteks tänavu märtsis alistati 3:0 täiskoosseisus mänginud Fääri saarte koondis, kes suutis eelmises EM-valiksarjas alistada Eesti ja viigistada Põhja-Iirimaaga.

Eesti jalgpallikoondis oli enne Gibraltari UEFAsse võtmist Euroopa ainuke jalgpalliriik, kes kohtunud kõigi teiste UEFA liikmesriikidega. Pärast esimest matši Gibraltariga saadakse see tiitel tagasi. Seni tuleb leppida teadmisega, et ollakse enimate (52) UEFA liikmetega mänginud koondis.