Korvpall
6. juuni 2013, 07:00

Judokoondis Venemaa laagrist kodusele MK-etapile

Nädalavahetusel peetakse Tallinnas judo MK-etapp, kus osalevad ainult mehed. Osaleb 28 riigi paarsada sportlast, neist umbes kümnendik on Eestist.

Koondislased naasid eile viiepäevasest Sotši laagrist, kus harjutasid koos Venemaa koondisega. "Venemaal on nii hea süsteem, et mulle oli see suhteliselt lühike laager korraliku seminari eest," rõõmustas Eesti koondise peatreener Aleksei Budõlin.

"Loomulikult said palju kasulikku ka sportlased. Ainuüksi eeskuju, mida näitab Venemaa koondis, tähendab palju. See on see, mida praegu vajame. Üks asi on kodus harjutamine, teine asi näha, kuidas treenivad maailma tipud. Seal saad uut energiat, vaatad olümpiavõitjaid ja tahad ise ka samamoodi teha. Treeningu kvaliteet on mitukümmend protsenti kõrgem," kiitis Budõlin.

Venemaa peatreener on nimekas itaallane Ezio Gamba. Budõlini sõnul töötab aga idanaabritega veel kolm prantslast ja üks itaallane. Laagris oli rohkem kui sadat meest juhendamas ka paarkümmend vene treenerit.

Eesti judokatest käisid Sotšis kõik samad mehed, kes võistlesid aprillikuus EMil, välja arvatud Künter Rothberg. "Mind ei kutsutud sinna laagrisse," selgitas

MK-etapiks kodus valmistunud Rothberg lihtsalt. Laagris harjutasid Martin Padar, Juhan Mettis, Grigori Minaškin, Aleksandr Marmeljuk, Georgi Ladõgin, Jevgeni Salejev ja Elnur Alijev.

Võistluspäevad algavad TTÜ spordihoones kell 11, laupäeval võisteldakse kolmes kergemas (60, 66, 73) ja pühapäeval neljas raskemas (81, 90, 100, +100) kaalus.