Eesti ragbimeeskondFoto: Arno Saar
Sport | Muud alad
6. juuni 2013, 18:46

Laupäeval toimub Tallinnas rahvusvaheline ragbiturniir

Laupäeval kl 11.00 algab Kalevi Keskstaadionil rahvusvaheline ragbiturniir, kus Eesti rahvuskoondise vastu astub Briti kuningliku mereväe ragbimeeskond, Prantsusmaa veteranide koondis ja Walesi kurtide koondis.

Turniir on Eesti ragbikoondisele ettevalmistuseks suvisteks sõprusmängudeks Soome ja Islandiga.
"Ootame väga põnevat ja huvitavat ragbipäeva, sest oleme nii ise tõsiselt selleks valmistunud kui ka teame, et vastased tulevad siia maksimaalsete eesmärkidega," lausus Eesti koondise kapten Kullar Veersalu.
 
Esmaspäeval Eestisse saabunud brittidega pidas Eesti koondis juba ka sõprusmängu, tunnistades eilses mängus siiski külaliste paremust. "Mereväe poisid on väga tugevad ja vastupidavad," tunnustas Veersalu vastaseid. "Laupäeval alustame aga taas nullist ja loodame siis sõprusmängust saadud info enda kasuks pöörata."

Eesti koondise kapten Veersalu tunnistas, et brittide kõrval on ka prantslased väga rasked vastased: "Nende veteranide koondis on väga suurte kogemustega ja seega kujunevad nad meile kõvaks pähkliks. Küll aga oleme varem kohtunud Walesiga ning kuigi jäime siis alla, kulges mäng väga tasavägiselt ja nüüd on aeg revanšiks." Eesti ragbikoondis on komplekteeritud Märjamaa Vikati, Tallinna Kalevi, Tartu Lelo ja Narva ragbiklubi mängijatest. Eesti koondise peatreener on Zaza Dzidzadze.
 
"Ragbi on sport, millega tegeletakse kogu maailmas, ning mis leiab aina enam populaarsust ka Eestis," sõnas Briti suursaadik Eestis Chris Holtby. "Kuigi Eesti rahvusliku ragbimeeskonna tase aina tugevneb - millest andis ka tunnistust eelmisel nädalal Lätis saavutatud võit - on vaja üha enam, et piisavalt kõrgetasemelised ja kõrge profiiliga meeskonnad tuleksid siia mängima, selleks et aidada kaasa ragbi populaarsuse kasvule ja arengule Eestis," rõhutas suursaadik Holtby.

"Need kaks Briti meeskonda, kes sel nädalal Eestis külas, on mõlemad väga tugevad: üks neist on Briti kuninglikest mereväelastest koosnev meeskond, mis ühendab Briti karmima väljaõppega sõdureid, kel on juba Eestiga tugevad otsesidemed Scoutspataljoni kaudu; ning  Wales'i kurtide ragbimeeskond, kes viibivad Eestis juba teist korda. Nemad on valitsevad kurtide ragbiliiga maailmameistrid. Laupäevast tõotab tulla suurepärane päev, et nautida tippklassi ragbit: seega kutsun kõiki üles Kalevi staadionile mängu oma silmaga kaema!"

Briti ragbimeeskonnad külastavad koos Briti suursaadikuga reedel 7. juunil kell 15.00 Ida-Tallinna Keskhaigla juures asuvat Taastusravi- ja rehabilitatsioonikliinikut, mille käigus antakse kliiniku juhatajale Dr. Heidi Gil'ile üle ka kohalike Briti ettevõtjate poolt Eesti haavatud sõdurite rehabiliteerimiseks mõeldud annetus, mis koguti Eesti esimese veteranipäeva tähistamiseks korraldatud heategeva ürituse raames. 

Rahvusvaheline ragbiturniir algab Kalevi Keskstaadionil laupäeval, 8. juunil kl 11.00 ja sissepääs on tasuta. Kohapeal on toitlustuse müügipunkt.
 
Turniiri peakorraldaja on Suurbritannia Suursaatkond Eestis, kaaskorraldajad Prantsusmaa Suursaatkond ja JK Tallinna Kalev.