Andrei JämsaFoto: Aldo Luud
Sõudmine
7. juuni 2013, 06:57

Uus neljapaat kütab kirgi. Jämsä: "Nahaalne otsus!" (1)

Sõudeliidu juhatus otsustas kolmandale MK-etapile saata neljapaadi uues koosseisus: Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Kaur Kuslap ja Tõnu Endrekson.

Eilsel koosolekul käis peasekretär Jaan Tults sissejuhatuseks välja kaks omapoolset nägemust. Kas kinnitada MM-koondisse neljapaat koosseisus Taimsoo –Raja – Endrekson – Andrei Jämsä ja ühepaadil Kaisa Pajusalu või läkitada Lõuna-Koreasse kahepaat Taimsoo-Raja ning ühepaadil Pajusalu ja Endrekson või Jämsä.

Arutelu järel jõuti otsusele, et kolmandale MK-etapile lähetatakse neljapaat, kus uue liikmena sõidab Kuslap. Jämsä saab võimaluse MM-piletit püüda ühepaadil nagu ka Pajusalu. Ühepaadid peavad Luzernis tulema esikaheksasse, neljapaadi MM-kriteeriumiks on A-finaal.

Mõistagi polnud otsus meeldiv Jämsä ja tema treeningukaaslase Endreksoni jaoks. "Kindlasti oleksin tahtnud neljapaadis sõita. Imelik ja nahaalne otsus!" põrutas Jämsä, kes kevadisel katsevõistlusel sai kehvast vormist hoolimata Endreksoni ja Taimsoo järel kolmanda koha. "Arvan, et olen seda kohta rohkem väärt."

Juhatuses Kuslapi, mulluse olümpianeljase varumehe kandidatuuri välja käinud Taimsoo selgitas, et noor mees on talle ja treener Matti Killingule muljet avaldanud. "Usun, et ta on vajalik lüli neljapaati," märkis Taimsoo, kelle sõnul ei ole Kuslap füüsiliselt teistest kandidaatidest üle, kuid on hea sõudetunnetusega.