Anži omanik Suleiman Kerimov müüb superstaarid ära. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
7. august 2013, 14:46

TOTAALNE MUUTUS: Anži omanik müüb maha kõik staarid (2)

Rahvatarkus ütleb, et kes maksab, see tellib ka muusika. Enam-vähem selle malli järgi otsustas tegutseda ka Vene jalgpalli kõrgliiga klubi Mahhatškala Anži metallimagnaadist omanik Suleiman Kerimov. 

Viimastel aastatel on Anži kokku ostnud ja maha müünud päris kenakese hulga jalgpalllimaailma suurnimesid, aga pole saavutatud isegi mitte Vene meistritiitlit.

Nüüd otsustas Kerimov edasi minna teist teed pidi - müüa ära superstaarid ja jätkata põhiliselt oma klubi kasvandikega, kirjutab Vene meedia. 

Kerimovi jaoks sai mõõt täis pärast 4. vooru kohtumist, kui Anži kaotas kodus Dmitri Kruglovi endisele koduklubile FK Rostov 0:1. Pärast seda olevat ka miljonäri tervis halvenenud ja mõelnud paar päeva, otsustas ta muutuste kasuks.

Esmaspäeval kogus Kerimov kõik juhtivad mängijad kokku ja teatas, et leiab neile kõigile uue tööandja ja et lepingus ettenähtud summad makstakse kõik korrallikult välja.

Mõnede Anži mängijate turuhinnad transfermarkt.de andmetel: Villian - 30 miljonit dollarit, Samuel Eto'o - 22, Igor Denissov ja Lassina Traore - 16, Aleksander Kokorin - 15 miljonit.