Pavel Kružajev.Foto: Arno Saar
Võrkpall
7. august 2013, 17:59

Tippvõrkpallist loobunud Kružajev on valikuga rahul

Ekskoondislane Pavel Kružajev tegi tippvõrkpalliga lõpparve möödunud sügisel, kui huvitavaid pakkumisi ei tulnud, ja sukeldus tavaellu.

Tööle asus erafirmasse Diapol Granite, mis asub Sauel, kirjutab volley.ee. Firma valmistab kivist töötasapindu, omades esindajaid ka välismaal. Klientideks on eraisikud, köögimööbli ja ehitusfirmad. Kružajev oma ametikohta defineerida ei osanud: "Täidan mitmesuguseid ülesandeid."

Mitu aastat, möödunud kümnendi keskpaigani, kuulus Kružajev Eesti esindusmeeskonda nurgaründajana. Välisklubides kasutati ära tema võime lüüa hästi ka diagonaalründajana. Veel mullu tuli ta hõbemedalile Soome meistrivõistlustel. Enne seda lõi resultatiivselt Kreekas, Prantsusmaal, Türgis ja Küprosel.

"Ma ei tahtnud poolikult edasi teha. Olen oma valiku üle rahul. Tavainimese töö ja elu," nentis viimastel aastatel põlvevigastustega kimpus olnud mees. Kružajevil on viieaastane tütar. 

Parimateks aastateks peab Kružajev Kreekas veedetud aega, seal jõudis ta kahel hooajal viie resultatiivsema mängija hulka. Paraku meenub talle Kreeka-aega meenutades ka mõru mälestus: "Osa palgast jäigi saamata."

Plusspoole tõuseb fakt, et ta räägib viit keelt: eesti (omandas Narvast Tallinna tulles selle kahe aastaga), vene, soome, inglise ja kreeka keelt.