Nikolai Novosjolov.Foto: AFP
Vehklemine
9. august 2013, 00:45
Intervjuu Nikolai Novosjoloviga!

Novosjolov: mu edu taga on palju häid abilisi (9)

Teistkordselt vehklemises maailmameistriks kroonitud Nikolai Novosjolovi ümber on tekkinud küllalt suur abistav seltskond, oma roll on lisaks treenerile ja massöörile ka näiteks kergejõustikutreener Urmas Randmal, suusataja Piret Pormeistril ja meediaguru Raul Rebasel.

Nikolai Novosjolov, oled kahekordne maailmameister. Kirjelda tundeid!

Konkreetsetesse sõnadesse on neid raske panna. Emotsioonid on laes! Seekordne võit tuli väga raskelt. Vahepeal oli palju ebaõnnestumisi. Ma ei kaotanud siiski enesekindlust. Tuleb muudkui tööd edasi teha. Õnneks tekkis mu ümber mitmeid väga häid inimesi, kes aitasid ja toetasid.

Keda peale treener Igor Tšikinjovi veel silmas pead?

Neid inimesi on palju. Üldfüüsilise ettevalmistuse osas olen koostööd teinud kergejõustikutreeneri Urmas Randmaga. Tiimijuhiks on mul Urmas Hallika. Üldfüüsilistel treeningutel harjutan koos Piret Pormeistri ja ta elukaaslasega. Muidugi on palju tööd ära teinud mu massöör Enn Eichelmann. Nõuandeid ja psühholoogilist tuge olen saanud Raul Rebaselt. Emotsionaalselt oli tähtis kohtumine esimese treeneriga (Oleg Svanidze - toim), keda ma ei olnud 15 aastat näinud. Ta tuli mõned nädalad enne MMi Haapsallu ja ka MMile.

Mis toimus finaalis? See oli uskumatu! Tegid Ruben Limardo Gasconiga, mis ise tahtsid. Võitsid koguni 15:7!

Vaatasin, kuidas ta eelnevalt vehkles. Mul jäi suu lahti. Ta oli nii kindel. Näeb nii hästi vastase tegutsemist. Mõtlesin, et mul läheb väga raskeks - eelmine omavaheline matš oli äärmiselt keeruline. Aga mu algus oli hea, sain sellest üha enesekindlust, tema muutus ebakindlamaks.

Trafaretne küsimus, ent siiski: kumb tiitlitest on magusam - tänane või 2010. aasta esikoht?
Võit on võit. Raske on kuldmedaleid kaalule panna. Seekordne medal jõudis rutem pärale.

Lisaks sinule triumfeeris täna suurüllatajana ka Julia Beljajeva. Mis praegu Eesti leeris toimub - kas tuleb suur pidu või peab see võistluste lõppu ootama?
Võistlused jätkuvad siin igal juhul. Ootame praegu Julia dopingukontrollist tagasitulekut, siis läheme kõik koos sööma. Me kõik - nii sportlased kui ka kaasaelajad - pole midagi söönud ja kõht on väga tühi.

Millised sihid on pühapäevasel meeskondlikul võistlusel?
Seda peab küsima peatreenerilt. Aga eks kõik teavad, mis on eesmärk. Tahame võtta võimetest maksimumi.