PAAT PLAHVATAS: Selles paadis olnud inimesed said põletushaavu. Paat põlema ei läinud. Foto: ALDO LUUD
Eesti uudised
12. august 2013, 07:00

Tartus plahvatas paat, neli inimest said põletushaavu (1)

Tartus said inimesed plahvatuses põletushaavu, kui kai ääres üritati kütuse valamise ajal paati käivitada. "Kaks inimest said rängalt põletada," ütleb võimsat kärgatust kuulnud ja abi kutsunud teenekas veemotosportlane.

Laupäeval kell 12.44 sai häirekeskus teate, et Tartus Kvissentali tee 5 kai ääres seisev paat on plahvatanud. Päästjate saabudes selgus, et plahvatus oli toimunud hetkel, kui paadimootorisse kütuse valamise ajal üritati paati käivitada. Põletushaavu said neli inimest (laupäeval vahetult pärast õnnetust teatati viiest inimesest), kellest kaks viis kiirabi haiglasse ja kahele osutas esmaabi kohapeal. Paat põlema ei läinud.

Kvissentali tee 5 asub Tartu Kalevi veemotoklubi. Plahvatuse ajal oli seal veemotoklubi treener, teenekas veemotosportlane Üllar Põvvat. Tema oli ka see, kes häirekeskusesse helistas. "Kaks neist said rängalt põletada," lausub Põvvat. Õnnetusest rääkides ütleb kogemustega veemotosportlane, et on selliseid asju elus palju näinud: "Seal ei olnud midagi imelikku: kuum ilm, bensiiniaurud. Tavaline asi. Kui mitte midagi elus ei tee, siis ei juhtu ka mitte midagi."

Paadis olnud Olavi ütles Kanal 2 "Reporterile", et nad olid paadis viiekesi. "Mäletan, et olin paadi tagaosas. Järsku käis mingi pauk. Olin vees, tulin veest välja, siis hakkasin tüdrukuid otsima," ütles Olavi, kelle sõnul tuli plahvatus täiesti ootamatult. Ise sai ta vähe kannatada: "Jään ellu, ei ole hullu."

"Neid päästis kõige hullemast kokpiti tagasein, mis on ehitatud suureks istmeks," räägib Põvvat. "Arvan, et neil oli õnne, et see oli korralikult ehitatud – see võttis esimese paugu ära. Kui seda poleks olnud, siis oleks küll..."

Põvvat märgib, et see pole küll selle õnnetusega seotud, aga ta ei soovitaks plastkanistreid kasutada: "Ma tean, et kasutatakse igasuguseid plastmassnõusid, mis ei ole mõeldud bensiini jaoks. Nendest nõudest tuleks hoiduda. Minu kindel soovitus on: kasutage metallnõud."

Eelmise aasta septembris tuli kahel mehel Emajõel süttinud paadist ujudes põgeneda, ühel olid tulekahju tagajärjel kerged põletushaavad jalal. See õnnetus juhtus Kvissentali teel mitte väga kaugel üleeilsest paadiplahvatuse kohast.