2012. aastal tuli Siim Liivik Helsingi IFK meeskonna ridades Soome meistriks, ent hooaja 2013-14 eel liitus ta Espoo Bluesi meeskonnaga, kus mängib ka Robert Rooba.Foto: Teet Malsroos
Sport | Muud alad
16. august 2013, 15:21

Eesti hokimehed Liivik ja Rooba madistasid KHLi klubiga (4)

Soome jäähoki kõrgliigaklubi, mille põhimeeskonda kuuluvad Eesti hokimehed Robert Rooba ja Siim Liivik pidas neljapäeval kontrollkohtumise Euroopa tugevaima hokiliigasse KHL kuuluva Vladivostoki Admiraliga.

Espoos enam kui 3000 pealtvaataja ees peetud matši võitis Venemaa klubi 5:2. Ei Liivik (kolmanda ründetrio tsenter) ega Rooba (neljanda ründetrio äär) väravani ei jõudnud, ent viimane neist avaldas kohtumise järel Twitteris esituse osas üldjoontes rahulolu: "Peab tunnistama, et pole kõik need KHLi vennad midagi nii müstilist, tuleb jätkata samas vaimus ja polegi see "kosmos" enam nii kaugel..."

Kohtumise eel oli Rooba säutsunud: "Täna hooaja esimene kodumäng,vastas meeskond suurest ja tugevast KHList. Eks siis ole näha kui kaugel Eesti mehe oskused "kosmosest" on..."

Sel suvel asutatud Admiral on Zagrebi Medvescaki kõrval teine KHLi täiesti uus liiga. Kaug-Idas paikneva meeskonna peatreeneriks on soomlane Hannu Jortikka. KHLi kuulub pärast Vladivostoki ja Zagrebi lisandumist 28 klubi.

Bluesi hooaeg Soome meistrivõistlustel algab 12. septembril, kui võõrustatakse Turu Palloseura.